Clopotele bisericilor din Cluj vor fi trase în memoria Doinei Cornea până pe 7 mai. Programul ceremoniilor de ÎNMORMÂNTARE

Trupul neînsufleţit al Doinei Cornea va fi depus, duminică, în aula "Cardinal Iuliu Hossu" a Catedralei greco-catolice din Cluj-Napoca. De asemenea, în bisericile greco-catolice din Eparhia de Cluj-Gherla vor fi trase clopotele, din 5 până în 7 mai, la ora 12:00, în memoria fostei disidente.

05 mai 2018, 12:50
Clopotele bisericilor din Cluj vor fi trase în memoria Doinei Cornea până pe 7 mai. Programul ceremoniilor de ÎNMORMÂNTARE

Biroul de presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla a transmis, sâmbătă, într-un comunicat de presă, programul ceremoniei de înmormântare a fostei disidente Doina Cornea, care a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 89 de ani, fiind bolnavă de mai mult timp.

Doina Cornea a murit la 89 de ani. Fosta disidentă va fi înmormântată luni

„Pentru toţi cei care au iubit-o pe Doina Cornea şi doresc să se despartă de ea, programul ceremoniilor de înmormântare este: duminică, 6 mai, între orele 15.00 – 21.00 va fi expusă în Aula Iuliu Hossu a Catedralei Greco-Catolice a Martirilor şi Mărturisitorilor Credinţei din Piaţa Cipariu, Cluj. Luni, 7 mai, între orele 9:00 – 14:30 va fi expusă în Foaierul Colegiului Academic din Cluj (Casa Universitarilor), la ora 12,30 urmând să înceapă slujba religioasă. La ora 14:30 va porni cortegiul funerar spre Cimitirul Central unde va avea loc înhumarea la ora 15:00”, potrivit biroului de presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

De asemenea, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla va aduce un omagiu celei care a „apărat prin viaţa sa valori eterne izvorâte din Dumnezeu şi a învins puternicul regim comunist prin afirmarea acestor valori, precum David în lupta cu Goliat”.

„În semn de recunoştinţă şi în chip de rugăciune, pentru ceea ce cunoscuta disidentă a însemnat pentru poporul nostru, pentru Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică şi pentru renaşterea democraţiei în România, din dispoziţia Preasfinţiei Sale Florentin, Episcop eparhial, în toate bisericile greco-catolice de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor fi trase clopotele, zilnic la orele 12.00, în zilele de 5, 6 şi 7 mai 2018”, potrivit sursei citate.