Clotilde Armand a tăiat finanțarea a patru spitale din Capitală. Monica Pop: ”M-am așteptat, e o gafă extrem de mare”

Patru mari spitale din București au rămas fără finanțare din partea Primăriei Sectorul 1 după decizia primarului Clotilde Armand. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență București - Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

03 feb. 2021, 22:15
Clotilde Armand a tăiat finanțarea a patru spitale din Capitală. Monica Pop: ”M-am așteptat, e o gafă extrem de mare”

Clotilde Armand a tăiat finanțarea a patru spitale din Capitală. În Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1 PNL și USR-PLUS au majoritate, iar PSD a votat împotriva deciziei lui Armand.

Monica Pop, managerul spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București a declarat la Antena 3 faptul că nu este surprinsă de decizia lui Clotilde Armand, considerând-o ”o gafă politică extraordinar de mare” care ” urâțește un primar”.

Citește și: Gabriela Firea îi atacă pe Nicușor Dan și Clotilde Armand. ”Pentru ei nu contează pacienții, totul este doar calcul politic”

”M-am așteptat de când am văzut cine e primar la Sectorul 1. Va fi mai greu ca până acum, dar de vom descurca. Să nu creadă ea că nu ne vom descurca. Este o gafă politică extraordinar de mare, urâțește un primar. Ar fi trebuit să suplimenteze fondurile.”, a spus Monica Pop la Antena 3.

Clotilde Armand a tăiat finanțarea a patru spitale din Capitală. De asemenea, și managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” a comentat hotărârea luată de primarul și consilierii PNL și USR-PLUS din Sectorul 1.

”Nu prea înțelegem decizia, nici temeiul legal al ei. Spitalele din București au trecut, din 2002, în proprietatea publică a Municipiului București. Noi nu putem întreține clădirile pe care le avem. Noi primeam bani de ultilități, gaze și lumină, dar cel mai important era ce se întâmpla asupra clădirilor, verificările generatoarelor și aparaturii din ATI, ignifugare, verificarea centralelor termice și altele. Eu sper să nu fie așa ceva, să se răzgândească, altfel vom avea un gol de 4 milioane de lei.

La minister mi s-a spus că clădirile vor fi trimise la Primăria Municipiului București. Ministerul, chiar dacă e ordonator principal de credite, nu de poate da bani.

Nu se poate discuta cu doamna primar! Nu poate fi găsită! Eu nu am reușit. Ce poate fi de spus? Să nu lase copiii deoparte. Noi tratăm peste 20.000 de copii pe an, consultăm peste 800 de copii pe zi.

A retras din membrii personalului de pază fără să ne anunțe. Putea să găsească o soluție. Noi nu putem lua servicii de pază nici prin achiziții directe. Am rămas fără pază pe timpul nopții.”, a declarat Alexandru Ulici managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu la Antena 3.