Clotilde Armand: Ajutaţi-ne să facem o breşă în Parlament la alegerile din toamnă pentru a putea influenţa administraţia centrală

Clotilde Armand, fost candidat al Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) la Primăria Sectorului 1, apreciază într-o postare pe pagina personală de Facebook faptul că primarul general, Gabriela Firea, şi-a nuanţat poziţia privind organizarea evenimentelor stradale în Capitală, după reacţiile venite atât din partea sa, cât şi a ministrului Culturii şi a opiniei publice în acest sens. După "victoria" la nivel local, Clotilde Armand cere acum sprijinul cetăţenilor pentru alegerile parlamentare din această toamnă. "Am creat deja primele breşe în sistemul de politic tip mafiot patronat de PSD şi PNL şi de sateliţii lor. Ajutaţi-ne să facem o astfel de breşă şi în Parlament la alegerile din toamnă pentru a putea influenţa administraţia centrală", scrie consilierul local al USB. 

05 iul. 2016, 06:52
Clotilde Armand: Ajutaţi-ne să facem o breşă în Parlament la alegerile din toamnă pentru a putea influenţa administraţia centrală

Luni, Clotilde Armand a criticat-o pe Gabriela Firea, după ce primarul general declarase că intenţionează să interzică evenimentele stradale de weekend care blochează traficul auto în centrul Capitalei. Ulterior, Firea a revenit şi a explicat că municipalitatea nu va interzice evenimentele culturale din Bucureşti, ci doar că va încerca să mute concertele mari din Piaţa Constituţiei în alte zone precum Arena Naţională sau Romexpo. 

Marţi, aceasta a felicitat-o pe primarul general pentru decizia luată şi susţine că partidul pe care îl reprezintă va continua să facă opoziţie, atât la nivel local, cât şi la nivel central.

„Mă bucură faptul că doamna primar Firea a revenit la o poziţie mai echilibrată în ceea ce priveşte organizarea evenimentelor culturale şi sportive în interiorul oraşului.
Această schimbare de poziţie este şi rezultatul presiunilor venite din zona societăţii civile şi a poziţiei ferme a USB pe această temă. Este încă una dintr-un şir de mici victorii ale USB, care a reuşit să determine Garda de Mediu să blocheze betonările ilegale efectuate de primarul Negoiţă în sectorul 3, a obţinut transmiterea în direct pe internet a şedinţelor în consiliile locale din Bucureşti şi înregistrarea acestora.
Iată că după o lungă perioadă în care la Bucureşti doar s-a mimat opoziţia, iar PSD şi PNL şi sateliţii lor şi-au împărţit liniştite fiefurile, poziţiile în administraţie şi banul public, România capată în sfârşit o Opoziţie capabilă să pună presiune pe autorităţi şi să reprezinte interesele cetăţenilor.

Clotilde Armand despre Gabriela Firea: „Doamna primar vrea să-i pedepsească suplimentar pe bucureşteni”

În acelaşi timp sunt conştientă că aceste partide bat în retragere doar temporar, atunci când simt că întâmpină o rezistenţă serioasă din partea cetăţenilor. Însă au mereu grijă să se replieze şi să revină la practicile abuzive şi corupte care le-au consacrat. Tocmai de aceea consilierii USB, care sunt reprezentaţi în toate comisiile consiliilor locale de la Bucureşti, vor observa cu atenţie activitatea autorităţilor şi vor reacţiona ori de câte ori va fi nevoie.
Am creat deja primele breşe în sistemul de politic tip mafiot patronat de PSD şi PNL şi de sateliţii lor. Ajutaţi-ne să facem o astfel de breşă şi în Parlament la alegerile din toamnă pentru a putea influenţa administraţia centrală, a asigura acea masă critică necesară pentru continuarea luptei împotriva corupţiei şi pentru reforma statului„, a scris pe Facebook Clotilde Armand, consilier local în Sectorul 1 şi fost candidat la primăria de sector. 

Ministrul Culturii critică intenţia primarului general de a interzice evenimentele stradale la Bucureşti

De altfel, Nicuşor Dan, preşedintele USB a anunţat imediat după alegerile locale din 5 iunie că formaţiunea pe care o conduce se va transforma în Uniunea Salvaţi România pentru a candida la alegerile parlamentare din această toamnă.

„Pentru că această clasă politică ne-a dezamăgit de aşa multe ori încât realmente nu se mai putea. Situaţia este generală la nivel naţional. Clasa politică a dezamăgit la nivel naţional. Lipseşte o forţă politică care să reprezinte cetăţenii care s-au săturat de un întreg mod de a face politică. Tocmai de aceea Uniunea Salvaţi Bucureştiul devine Uniunea Salvaţi România şi va lupta pentru locuri în Parlament la alegerile parlamentare din toamna acestui an”, a anunţat Nicuşor Dan pe 5 iunie. 

CITEŞTE ŞI Gabriela Firea vrea să mute concertele din Piaţa Constituţiei pe Arena Naţională sau la Romexpo

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că marile concerte găzduite în Piața Constituției ar putea fi organizate în parcuri, pe Arena Națională sau la Romexpo, în funcție de amploarea evenimentului. Detalii, aici.