Clotilde Armand, faţă în faţă cu Vlad Voiculescu: „Am devenit inamicii principali ai PSD”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a aflat faţă în faţă cu ministrul Vlad Voiculescu. Cei doi au discutat despre deschiderea şcolilor, dar şi despre situaţia spitalelor din sectorul 1.

06 feb. 2021, 16:11
Clotilde Armand, faţă în faţă cu Vlad Voiculescu: „Am devenit inamicii principali ai PSD”
Clotilde Armand şi Vlad Voiculescu

Clotilde Armand, faţă în faţă cu Vlad Voiculescu. Printre principalele teme de discuţie s-a aflat deschiderea şcolilor.

Clotilde Armand, faţă în faţă cu Vlad Voiculescu

„Suntem gata pentru un efort colectiv. Şcolile se vor deschide în funcţie de situaţia epidemiologică din fiecare localitate. Dacă într-o localitate vor fi mai multe cazuri de covid-19 va trebui să luam măsuri. Dacă cineva are o suspiciune cât de mică că este infectat, nu ar trebui s vină la şcoală.

Nu cred că trebuie să ne temem. este incă multă incertitudine, însă avem reguli simple. Daca un singur copil are covid, atunci toata clasa trebuie închisă. sunt măsurile dintre cele mai stricte care au fost luate. Trebuie să fim precauţi”, a spus Vlad Voiculescu.

„La nivel de primărie suntem pregătiţi. Pentru fiecare clasaă avem numărul de masti necesare, atoate materialele sunt in plan de achiziţii, suntem o adevărată armată logistică pentru ca lucrurile să fie perfect organizate şi să respectam instructiunile pe care ni le dati. „, a precizat şi Clotilde Armand.

Ministrul a ţinut să precizeze că distanţarea şi aerisirea claselor sunt două reguli foarte importante.

Vlad Voiculescu, despre situaţia spitalelor din Sectorul 1: „M-am uitat cu atentie, am verficat”

„M-am uitat cu atentie, am verficat. Un spital este în subordinea cuiva, poate să fie în subordinea unei autorităţi. Cldirile si terenurile sunt in patrimoniul cuiva. În cazul acesta sunt în patrimoniul autorităţii publice locale, tot ce e în Bucureşti nu apartine Primăriei, ci Consiliului General. Daca am inteles bine, cele 4 cladiri şi terenuri erau in administratrea sectorului 1, acum sunt in administrarea spitalelor. Daca un spital nu are in administrare terenurile si cladirile, e mult mai complicat sa faca investitii pentru ca e o birocratie suplimentară”, a precizat ministrul Sănătăţii.

„Aşa cum cere legea, eram ultimul sector care nu a făcut asta”, a completat primarul sectorului 1.

Întreaga discuţie poate fi urmărită mai jos.

Clotilde Armand spune că atât ea, cât şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au devenit principalii inamici ai PSD. Primarul Sectorului 1 a anunţat noi dezvăluiri privind măsurile luate de când PNL, USR și UDMR au ajuns la putere.

Citeşte şi Clotilde Armand, reacţie furibundă după atacul lansat de Gabriela Firea şi Dan Tudorache: Primul n-a făcut nimic, iar al doilea s-a jucat cu diamantele până l-au luat procurorii DNA

„Eu și Vlad am devenit principalii inamici ai PSD. Și suntem foarte încântați de asta. S-au spus prea multe minciuni și s-au scris multe știri false despre mine și ministrul Vlad Voiculescu în ultimele zile.

Știu, noi n-avem posturi de „televiziune de casă”. Rezultatul? Am devenit amândoi principalele ține ale PSD pentru că avem curajul să ne luăm la trântă cu Mafia care a guvernat prea mult timp România.

Astăzi de la ora 16.00 vom demonta totul și vom prezenta românilor adevărul în față. Vom spune ceea ce am făcut în câteva luni de când suntem la Guvernare. Rămâneți aproape”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.

Cîţu, despre situaţia celor patru spitale din Sectorul 1: Până acum nimeni nu m-a contactat cu această problemă

Premierul Florin Cîţu a afirmat că până acum nu a fost contactat de nimeni în legătură cu situaţia celor patru spitale din Sectorul 1 pe care primărie le doreşte transferate în administrarea Primăriei generale, precizând că acest subiect nu i-a fost adus în atenţie nici de către Ministerul Sănătăţii.

Finanţarea spitalelor din Sectorul 1 este la Sectorul 1. Până acum nu am avut nicio discuţie nici cu primarul Sectorului 1, nici cu primarul municipiului Bucureşti despre finanţarea spitalelor. Dacă doresc să mă uit să văd dacă au nevoie de o soluţie, bineînţeles sunt deschis, dar până acum nimeni nu m-a contactat cu această problemă”, a declarat Florin Cîţu, întrebat cum va fi rezolvată problema finanţării celor patru spitale din Sectorul 1

Întrebat  dacă a discutat cu ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu despre problema din Sectorul 1, Florin Cîţu a răspuns: „Până în acest moment acest subiect nu a fost ridicat de către Ministerul Sănătăţii, nu a fost adus în atenţia mea”.

Consiliul Local al Sectorului 1 a avut pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri un proiect de hotărâre care prevede transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor şi clădirilor aferente a patru spitale în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti şi anume spitalele Floreasca, Grigore Alexandrescu, Oftalmologic şi de Arşi.

Edilul general Nicuşor Dan a afirmat într-o postare pe Facebook, că înţelege că există dorinţa transferului unor obiective dificil de administrat către PMB şi este deschis să le administreze, însă trebuie să fie asigurată finanţarea către Primăria Capitalei pentru acest lucru.