Clotilde Armand încearcă să dreagă busuiocul după scandalul gunoaielor: Sectorul 1 este în proporţie 95% curat şi se lucrează să fie impecabil

Clotilde Armand a venit cu noi dezvăluiri, luni seară, la TVR 1. Primarul Capitalei spune că sectorul 1 este în proporţie de 95% curat, iar autorităţile se străduiesc să arate "impecabil".

21 iun. 2021, 21:07
Clotilde Armand încearcă să dreagă busuiocul după scandalul gunoaielor: Sectorul 1 este în proporţie 95% curat şi se lucrează să fie impecabil

Clotilde Armand încearcă să dreagă busuiocul după scandalul gunoaielor. De asemenea, edilul susţine că încearcă să rezilieze contractul cu firma de salubrizare şi va depune contestaţie în ceea ce priveşte amenda aplicată de Garda de Mediu către primărie.

Clotilde Armand încearcă să dreagă busuiocul după scandalul gunoaielor. Anunţul făcut de primarul Sectorului 1

„Romprest e societatea care are acest contract. A primit o somaţie pentru a ridica tot gunoiul săptămâna trecută. Poliţia a spus că Sectorul 1 este 95% curat şi se lucrează să fie impecabil. Avem un litigiu comercial care nu are nicio legătură că Romprest nu ridică gunoiul, el nu are dreptul să nu ridice gunoiul. E un serviciu public, care nu trebuie întrerupt, legea europeană spune acest lucru. Românii au dreptul la un serviciu public, corect.

Eu o să cer rezilierea contractului. Am avut mereu 12 voturi pentru şi 14 voturi pentru abtinere sau impotrivă.

Nu vorbim de renegociere. Nu facem înţelegeri între prieteni. E vorba de un monopol. Tarifele practicate nu sunt concurenţiale. Sunt două posibilităţi. Ori recalculăm aceste tarife. Eu nu înţeleg de ce plătim de 14 ori mai mult pe metrul pătrat. Ce se întâmplă când tarifele nu mai au nicio legătură cu realitatea. Nu avem referinţa pieţei, nu avem un alt prestator.

În contract e prevăzut în fiecare an care sunt costurile corecte. Adăugăm un profit normal şi recalibrăm tarifele. Noi am cerut Romprest de a aplica ce scrie în contabilitatea Romprest. Avocatul companiei vrea un aranjament. Eu nu fac asta, aplic legea. În lege scrie că trebuie să avem acces la contabilitate şi să fie un profit corect. E un calcul. Camioanele sunt vechi, salariaţii sunt plătiţi normal. Ei probabil au două milioane profit. Compania nu trebuie să aibă un profit aşa mare. Nu putem stabili care e tariful corect. O mică negociere, să semneze primarul acolo, eu nu vreau aşa ceva. Contractul trebuie să fie în conformitate cu legea europeană şi realitatea.

Cred că problema se va rezolva în consiliul local. A venit amenda de la Garda de Mediu pe care o vom contesta şi sigur vom câştiga. Pentru o familie de 4 persoane plătim 500 de lei, iar 400 de lei e doar pentru măturatul stradal.”, a spus Clotilde Armand.

Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că va preda Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) documentele solicitate privind serviciile juridice plătite de Poliţia Locală şi a menţionat că avocatul fostului primar a încasat în perioada 2018-2020 aproximativ 2 milioane de lei de la Poliţia Locală, deşi instituţia are un Serviciu juridic, relatează Agerpres.

„Anul trecut, în luna noiembrie, am abrogat hotărârea prin care fosta administraţie PSD a externalizat serviciile juridice din Poliţia Locală Sector 1. Acum, procurorii DNA au solicitat Primăriei Sectorului 1 să le predăm toate documentele privind serviciile juridice plătite de Poliţia Locală a Sectorului 1. Şi noi vom da curs acestei solicitări. (…) Avocatul fostului primar a încasat în perioada 2018-2020 aproximativ 2 milioane de lei doar de la Poliţia Locală pentru servicii juridice, cu toate că instituţia are un Serviciu juridic. De cine a fost condus acest Serviciu până să vin eu în primărie? De reprezentatul PSD în BES 1, doamna care apărea din senin pe la acţiunile mele în campanie şi încerca să le denatureze, doamna care în prezent a ajuns asistent parlamentar la cabinetul primarului cu diamante. Tot doamna respectivă a dat în judecată prin Poliţia Locală nişte jurnalişti independenţi pentru că au avut curajul să publice date din SICAP (adică publice) despre jaful din banii publici”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Citeşte şi: Clotilde Armand reacționează la soluțiile lui Ilie Bolojan pentru gunoaiele din Sectorul 1: „Încă o dovadă că suntem pe drumul cel bun”


loading...
Partenerii noștri