Clotilde Armand lansează voucherele săraciei în sectorul gunoaielor din Capitală! Promite 1.000 de lei fiecărui bucureştean din cea mai bogată zonă a României!

Clotilde Armand vrea să dea 1.000 de lei fiecărui locuitor major al sectorului 1, pentru a-i investi în ”energie” - izolarea locuinței, o centrală nouă, panouri fotovoltaice.

10 oct. 2022, 14:20
Clotilde Armand lansează voucherele săraciei în sectorul gunoaielor din Capitală! Promite 1.000 de lei fiecărui bucureştean din cea mai bogată zonă a României!

Primăria sectorului 1 a iniţiat, prim Clotilde Armandm un proiect local, prin care toți cetățenii peste 18 ani din acest sector al Capitalei vor primi un ”tichet anticriză” în valoare de 1.000 lei. Banii – în total circa 200 de milioane -au fost economisiți de la operatorul de salubritate, conform anunțului.

„Oferim 200 de milioane de lei locuitorilor Sectorului 1 – este vorba despre un sprijin sub formă de tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei, nominal, pentru fiecare locuitor din sector în vârstă de 18 ani”, a anunțat primarul Clotilde Armand.

Harta salariilor în România în 2022. Domeniul unde se câştigă lejer aproape 2000 de euro pe lună

„PNL și PSD spuneau că nu fac nimic cu banii pe care i-am obținut din renegocierea acestui contract investigat de DNA, acum fiecare cetățean va simți în buzunarul său unde sunt economiile făcute. Avem fonduri financiare la dispoziție. Știți deja că PNL și PSD ne-au blocat în Consiliul Local toate investițiile propuse în peste zece ședințe, mai ales cele care vizau eficientizarea energetică a imobilelor din Sectorul 1. Principalul proiect, „Termoficare de la Soare”, care prevede instalarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură pe blocurile din Sectorul 1, a fost suspendat în Consiliul Local din motive politicianiste, contrare interesului cetățeanului”, a declarat primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a explicat că, de acești bani, locuitorii Sectorului 1 pot alege singuri destinația investițiilor prioritare pe capitolul energie: izolarea imobilului, achiziția unor panouri fotovoltaice sau a unei pompe de căldură, să-și cumpere sau să-și schimbe centrala de apartament sau de bloc, să-și schimbe ferestrele sau ușa de intrare, să-și înlocuiască caloriferele, iar, acolo unde este posibil, să-și achite facturile la gaze, la curent electric sau la Termoenergetica.

„În acest moment, o criză energetică are loc în toată Europa, în principal din cauza șantajului pe care-l face Rusia cu exportul de gaze. Toate guvernele europene, de la București la Lisabona și de la Atena la Oslo, încearcă să reducă cererea și să consolideze aprovizionarea cu energie înainte de iarnă. Se lucrează în acest moment la optimizarea consumului de energie, la finanțarea unor surse de energie alternative sau plafonarea prețului gazelor. În Europa există țări care au emis astfel de tichete anticriză de 500 euro pentru ca cetățenii lor să facă fața crizei energetice,” a mai precizat Clotilde Armand.

Conform proiectului, sursa va fi din economiile făcute din contractul cu operatorul de salubritate. 100 de milioane de lei în 2021 și 100 de milioane în 2022. Banii nu sunt la discreţia locuitorilor, ci trebuie folosiţi la „izolarea imobilului, panouri fotovoltaice sau pompe de căldură, achiziția sau schimbarea centralei de apartament sau de bloc, uși sau ferestre noi, schimbarea caloriferelor sau instalarea de alte surse de încălzire. Și, acolo unde este posibil, achitarea facturii la energie”, a spus Clotilde Armand, potrivit economica.net.

PNL, atac la primarul Clotilde Armand: Banul public este irosit. 1000 de străzi se degradează și niciuna nu a fost asfaltată

PNL București critică mandatul primarului din Sectorul 1, Clotilde Armand. Liderul liberalilor din Capitală, Sebastian Burduja, spune că edilul refuză să supună la vot 30 de proiecte locale iar 50 de hotărâri de Consiliul Local nu le pune în practică, „un abuz fără precedent”.

„Avem deja peste 30 de proiecte de hotărâre de consiliu local încuiate în sertar. Ea refuză să le supună votului. Un abuz fără precedent. Sunt 50 de hotărâri de consiliu local pe care ea nu le pune în practică. Banul public este irosit, de la copacii uscați până la faptul că la 30 iunie 2022 cheltuise numai 3% din banii de investiții. Primăria e opacă.Sprijinul pentru investitori, aici e bomboana de pe colivă. Estimări de până la un miliard de euro bani blocați”, a spus Sebastian Burduja, în cadrul unei conferințe de presă de luni.

Prognoza meteo iarnă 2022-2023. Mega-erupţia unui vulcan aduce anomalii termice, cu coduri roşii, temperaturi siberiene, dar şi zile cu căldură excesivă
Ramona Porumb, viceprimar al Sectorului 1, spune că, deși primarul Clotilde Armand a promis „străzi ca la Paris”, 1.000 de astfel de străzi „se degradează pe zi ce trece și niciuna nu a fost asfaltată”.

„Promitea străzi ca la Paris. 1.000 de străzi se degradează pe zi ce trece și niciuna nu a fost asfaltată. Construcția a două creșe și modernizarea de școli au rămas promisiuni.

140 de milioane de lei bugetari. La final de august doar 10% din bani au fost cheltuiți”, spune Porumb. Dinu Gheorghe, consilier PNL în Primărie, spune că din promisiunea de campanie electorală a edilului privind construcția de locuri de parcare nu a fost livrat niciunul.

„Termoficarea din Aviației. E la capăt rețeaua de termoficare. Primarul a venit cu o promisiune pompoasă. Am votat proiectul. După ce a trecut iarna, am constatat că nu a fost nici măcar o zi în care locuitorii să aibă apă caldă. Doamna primar a cheltuit peste 600 de milioane de lei pentru un proiect care nu a adus niciun beneficiu. A promis 10.000 de locuri de parcare subterane în campanie. Azi avem 0 locuri noi”, a afirmat Dinu Gheorghe.