Clotilde Armand susţine că Romprest a acceptat să asigure serviciile de curăţenie la jumătate de preţ. PSD: Înjumătățirea prestațiilor companiei de salubrizare înseamnă în primul rând un serviciu public înjumătățit

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat pe Facebook că Romprest a acceptat să asigure serviciile de salubrizare la „jumătatea” preţului solicitat la începutul anului. Pe de altă parte, PSD o acuză că minte. "Înjumătățirea prestațiilor companiei de salubrizare înseamnă în primul rând un serviciu public înjumătățit, incomplet, deficitar și insuficient", susţin social-democraţii.

26 aug. 2021, 13:36
Clotilde Armand susţine că Romprest a acceptat să asigure serviciile de curăţenie la jumătate de preţ. PSD: Înjumătățirea prestațiilor companiei de salubrizare înseamnă în primul rând un serviciu public înjumătățit

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis joi că Romprest „a acceptat” să asigure serviciile de salubrizare din Sectorul 1 „la jumătatea” preţului solicitat la începutul anului.

„Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea preţului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, faţă de 20 de milioane de lei, cât a cerut iniţial. A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, şantaje şi gunoi pe străzi, linşaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil şi ignorant la nevoile cetăţenilor care au fost furaţi ani de zile, de 10 luni să înţeleagă asta. Banii recuperaţi şi salvaţi vor fi investiţi masiv în infrastructură, şcoli şi spitale. În comunitate”, a declarat Clotilde Armand.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Nu au reţinut-o pe Clotilde la DGA? Credeam că s-a dus să se predea pentru fraudarea alegerilor”

 

PSD: Înjumătățirea prestațiilor companiei de salubrizare înseamnă în primul rând un serviciu public înjumătățit

„Clotilde Armand minte. 9 luni a clamat că se luptă cu mafia iar acum a semnat o înțelegere cu mafia din care pierd cetățenii iar gunoiul rămâne pe străzi.
Sumele datorate de primărie, anunțate luni de zile ca exagerate, neplătite și de aceea purtătoare de penalități, încep acum să fie plătite, conform acestei înțelegeri. Mai mult, înjumătățirea prestațiilor companiei de salubrizare înseamnă în primul rând un serviciu public înjumătățit, incomplet, deficitar și insuficient. Vom avea, deci, în continuare, gunoi pe străzile din #Sectorul1.
Iar tot acest eșec administrativ e anunțat de Clotilde Armand ca o mare realizare!
Pentru primarul Sectorului 1 și toți fanii săi, iată o problemă de aritmetică elementară: “Clotilde Armand cumpără miercuri două pâini cu doi lei. Joi, cumpără o pâine cu un leu. Calculați cu cât a scăzut prețul pâinii.”, susţine Petre Florin Manole președinte interimar al PSD Sector 1.

„Cu 0 (zero) lei! Primarul Sectorului 1 ori este primul absolvent de MIT care nu știe aritmetică, ori vă minte cu nerușinare”, a mai scris Petre Florin Manole.

 

Şi preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, susţine că, în urma negocierilor dintre Romprest şi primarul Clotilde Armand, ar fost menţinute aceleaşi tarife, dar s-a convenit reducerea frecvenţei pentru serviciul de salubritate.

„Se pare că negocierea de ieri prevede exact aceleaşi tarife, deci tot acest circ pe nervii şi pe sănătatea cetăţenilor Sectorului 1 a fost complet inutil. Doar un joc de imagine, după cum am spus de nouă luni de zile şi noi, şi o mulţime de profesionişti din spaţiul public. Culmea este că ni se prezintă deja o mare victorie prin faptul că scade factura pentru Sectorul 1. Dar asta nu pentru că scad preţurile, aşa cum în mod mincinos se susţine, ci pentru că Primăria a solicitat reducerea frecvenţelor”, a scris Sebastian Burduja, pe Facebook.

El s-a arătat nemulţumit şi de faptul că membrii Consiliului local nu au fost informaţi în legătură cu negocierile dintre primarul Armand şi Romprest, în condiţiile în care că există un regulament adoptat de Consiliul General privind frecvenţele pentru serviciul de salubritate, iar în Sectorul 1 acesta nu este respectat în prezent.

„De la bun început, Partidul Naţional Liberal a solicitat ferm două lucruri: să avem un sector curat şi să se respecte legea. Prin înţelegerea parafată ieri, niciunul dintre aceste criterii nu este respectat. Suntem în continuare alături de primarul Sectorului 1 pentru găsirea unei soluţii şi pentru a face viaţa cetăţenilor mai bună. Aceasta e diferenţa între a face politica pentru politicieni (de dragul circului şi like-urilor) şi a face politică pentru cetăţeni şi binele lor. Reducerea frecvenţelor a fost pe masă încă de la comisia de mediere a Consiliului local, de la începutul anului. Se putea face de atunci, dacă asta era soluţia, şi s-ar fi economisit deja zeci de milioane de lei de la bugetul local”, a precizat Sebastian Burduja.