„Fata mea a murit în zadar… N-au învăţat nimic!”

Mariana Sarkany, mama Nicoletei Cengher, cântăreaţa arsă de vie într-un restaurant din Constanţa în 2014, nu ştie nici acum cine se face vinovat de moartea fiicei ei şi priveşte neputincioasă la tragedia din Capitală, care, spune ea, ar fi putut fi evitată.

01 nov. 2015, 22:48
„Fata mea a murit în zadar… N-au învăţat nimic!”

“Şi acum tremur. Retrăiesc acel coşmar care parcă nu se mai termină. Vineri (30 octombrie), toată noaptea am fost tare agitată. Când am deschis dimineaţă televizorul, am înlemnit. Doamne, ce tragedie! Nu pot să cred că după ce Nicoleta mea… după ce trei suflete nevinovate au ars de vii într-un local nu s-a schimbat nimic. Fata mea a murit în zadar! A fost nevoie de o jertfă şi mai mare că să se trezească şi autorităţile. E o ţară de doi lei”, a spus printre lacrimi mama Nicoletei pentru Click.

La mai bine de un an şi jumătate de la tragedie, femeia se pregăteşte să ducă o luptă grea în instanţă, unde magistraţii vor hotărî cine se face vinovat de moartea fetelor. În 15 aprilie 2014, puţin înainte de ora 23.00, un incendiu violent a cuprins restaurantul cu specific libanez „Beirut” din Constanţa.

Nicoleta Ioana Cengher (22 de ani), Mihaela Tucă (23 ani) şi Nicoleta Vasiliţeanu (22 ani), care se aflau în vestiar, la mansarda clădirii, nu au reuşit să se salveze şi au ars de vii. “Fata mea a ţipat 25 de minute după ajutor. Vedeam acum la televizor imaginile cu victimele din Bucureşti, înregistrările în care urlau de durere.