Clubul COLECTIV, incendiat controlat în cadrul unui experiment judiciar

Specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroșani au efectuat miercuri, în laborator, o expertiză tehnică a condițiilor din clubul Colectiv, în încercarea de a determina cauzele și modul în care s-a produs incendiul din 30 octombrie.

15 dec. 2015, 13:34
Clubul COLECTIV, incendiat controlat în cadrul unui experiment judiciar

Simularea a fost efectuată la solicitarea Parchetului General, iar la experimentul judiciar a luat parte și directorul Institutului Național de Expertize Criminalistice, instituție cu care INSEMEX colaborează pentru finalizarea expertizei tehnice.

„În cadrul expertizei tehnice, pe care o efectuăm la solicitarea Parchetului General, am efectuat o simulare la o porțiune semnificativă din clubul Colectiv. Încercăm să reproducem evenimentul și să determinăm mecanismul de declanșare a incendiului și de propagare a acestuia, cu consecințele care au decurs de aici”, a declarat directorul INSEMEX Petroșani, George Artur Găman.

Inițierea incendiului a fost efectuată cu un articol pirotehnic pe o porțiune semnificativă, reprodusă la scară reală ca în clubul Colectiv.

„Pe baza a ceea ce am făcut și înregistrat astăzi — analize de caz, imagini video și altele — va urma prelucrarea acestor date, care, ulterior, vor fi predate organelor de anchetă”, a menționat directorul INSEMEX Petroșani, potrivit Agerpres.

El a precizat că rezultatele vor fi prelucrate și predate anchetatorilor în cel mult o lună de zile.