Cluburile au făcut scut în jurul lui Dumitru Dragomir. Cum i-au refuzat oamenii de fotbal pe procurorii DNA

La Adunarea Generală Extraordinară a LPF, juriştii Ligii le-au făcut şefilor de club o propunere, la solicitarea procurorilor. Ei i-au întrebat pe reprezentanţii celor 18 echipe din Liga 1 dacă sunt de acord să se înscrie că parte civilă în dosarul Dumitru Dragomir – drepturi TV, în care fostul preşedinte al LPF a fost reţinut pentru 24 de ore anul trecut.

29 ian. 2015, 08:19
Cluburile au făcut scut în jurul lui Dumitru Dragomir. Cum i-au refuzat oamenii de fotbal pe procurorii DNA

Liga Profesionistă de Fotbal le-a solicitat reprezentanţilor celor 18 cluburi din Liga 1 să voteze dacă sunt de acord să se constituie parte civilă în procesul drepturilor de televizare în care este implicat fostul şef al LPF,  Dumitru Dragomir. Este vorba de suma de 2,2 milioane de euro, bani pe care cluburile i-au dat, la un loc, drept comision la vânzarea drepturilor TV din 2010.

Citeşte şi Scandalul ANULUI în LIGA I. Declaraţia care pune PAIE PE FOC

Această solicitare a juriştilor LPF, venită la îndemnul procurorilor care se ocupă de caz, a fost dezvăluită pentru fanatik.ro de Ioan Horoba, preşedintele lui Gaz Metan Mediaş. „Domnule, acum nu ştiu exact cine, DNA sau DIICOT, cert e că procurorii ne-au întrebat dacă vrem să ne constituim parte civilă în acel proces în legătură cu un comision de la drepturile de televizare, din urmă cu câţiva ani. Eu le-am spus colegilor mei: măi, oameni buni, ce să ne constituim parte civilă, nu am mai supus la vot şi acum ceva timp şi am convenit că nu? În cele din urmă, s-a supus din nou la vot, iar scorul a fost: două voturi împotrivă, eu şi Claudiu Popa, de la Astra Giurgiu, un vot pentru, reprezentantul de la Pandurii, iar restul, abţineri. Deci, nu ne constituim parte civilă„, a declarat Horoba, pentru sursa citată.

Citeşte şi Dumitru Dragomir riscă 12 ANI de ÎNCHISOARE. Prima REACŢIE a lui MITICĂ

Procurorii susţin că inculpatul Dragomir Dumitru, profitând de calitatea sa de preşedinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către SC R. SRL, un circuit ilicit – fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. Procurorii anticorupţie susţin că deşi a negociat direct cedarea drepturilor TV, Dragomir a solicitat şi a primit din partea Adunării Generale a LPF un comision de 5% pentru o firmă a unui apropiat care ar fi intermediat negocierile.