Clujeanul care trece prin iad de dragul României: S-a înscris la cursa Dubai Spartan Race VIDEO

Un fost jandarm clujean va reprezenta România la cursa Dubai Spartan Race din Oman, ţară aflată în Asia pe coasta de sud-est a Peninsulei Arabe. Cursa este una dintre cele mai dificile din lume şi numai cei cu o pregătire foarte bună o pot duce la capăt.

18 oct. 2016, 11:31
Clujeanul care trece prin iad de dragul României: S-a înscris la cursa Dubai Spartan Race VIDEO

Cursa Dubai Spartan Race constă în parcurgerea unui traseu de 5 kilometri pe care organizatorii vor monta diferite obstacole, scrie monitorulcj.ro. Cel care va reprezenta România în cursă este Daniel Varga, un fost jandarm clujean, şi actual profesor de educaţie fizică şi sport din 2008 la o şcoală internaţională din Oman, Muscat. În cursă el îşi va testa până la limită abilităţile fizice şi psihice.

Citeşte şi Ramona Gabor, fără lenjerie intimă. Detaliul care i-a înnebunit pe bărbaţi FOTO

„Eu o să fiu nevoit să trec peste bazine cu nămol, să trec peste garduri de 3 metri, să mă trag pe coate 200 de metri sub sârmă ghimpată, să fac căţărări, escaladări, să arunc cu suliţa la punct fix, să alerg cu saci de nisip în spate, să trec un bazin cu gheaţă şi multe alte obstacole dificile. La fiecare obstacol ratat ai o pedeapsă de executat. La fiecare obstacol va fi câte un arbitru”, a declarat Daniel Varga.

PERICOLUL CEL MAI MARE

Însă nu aceste obstacole sunt cele mai mari pericole la care se expune clujeanul. „Pericolul la care mă expun este căldura excesivă, fiind primul şi principalul factor. Am mai participat la diverse curse, dar nu chiar atât de grele precum este asta. Este pentru prima dată pentru mine, dar mă simt foarte bine pregătit. Luna viitoare o să particip la o altă cursă care se va desfăşura în Emiratele Arabe”, a explicat clujeanul.

CUM SE PREGĂTEŞTE?

Pentru această cursă, care va avea loc vineri, 21 octombrie, se pregăteşte intens de mai multe luni.

„Pregătirea mea constă în mai multe antrenamente în medii diferite pentru că la competiţie o să alerg pe un teren accidentat: fac alergare pe plajă, la sala de fitness şi crossfit”, a spus Daniel Varga.

FAMILIA ŞI MESERIA MERG MÂNĂ ÎN MÂNĂ

Daniel Varga este singurul român care participă la Dubai Spartan Race. La competiţie participă sportivi din foarte multe ţări, printre care Oman, Filipine, Emiratele Arabe, Qatar, Bahrain, SUA sau Anglia.

Cu toate acestea, clujeanul este încrezător în forţele sale pentru că are familia lângă el şi o „experienţă” care l-a făcut „om”: perioada în care a fost jandarm.

„Familia mea este foarte bucuroasă şi mă susţine din plin, cu toate că sunt la 6000 de kilometri depărtare. Când le mai trimit acasă poze cu mine mă tot întreabă dacă nu sunt obosit. Soţia mea o să-mi fie alături şi o să mă susţină. Experienţa petrecută în cadrul Jandarmeriei m-a ajutat foarte mult în viaţă şi mă va ajuta toată viaţa, acolo am învăţat să fiu un om responsabil, să ştiu ceea ce vreau, să fiu ordonat şi să lupt până la capăt. Am o legătura bună cu foştii colegi de la Jandarmeria Cluj, toţi mi-au scris mesaje de încurajare”, a precizat Varga.

Citeşte şi Are 17 ani, este Miss Moscova şi a plecat în Dubai să-şi vindă virginitatea. CÂT CERE

CINE ESTE DANIEL VARGA?

Daniel Varga are 33 de ani. A absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea Babeş – Bolyai. A fost subofiţer în cadrul Jandarmeriei Cluj, iar din 2008 este profesor de educaţie fizică şi sport la o şcoală internaţională din Oman, Muscat. Competiţia în care va participa va avea loc în data de 21 octombrie.