Clujenii tună și fulgeră! Taxa care i-a lăsat fără cuvinte pe clienții unei carmangerii. „Nesimțire! Taxe pentru proști, vor pierde jumătate din clienți”

Clujul este fără doar și poate Dubaiul României și asta datorită prețurilor imobiliarelor, dar și ale produselor de bază cu care cetățenii abia dacă mai reușesc să țină pasul. O nouă taxă introdusă la o carmangerie din oraș a stârnit revoltă în rândul clujenilor.

13 ian. 2024, 20:31
Clujenii tună și fulgeră! Taxa care i-a lăsat fără cuvinte pe clienții unei carmangerii. „Nesimțire! Taxe pentru proști, vor pierde jumătate din clienți”
Taxa care i-a lăsat fără cuvinte pe clienții unei carmangerii. "Nesimțire! Taxe pentru proști, vor pierde jumătate din clienți”

Taxa care i-a lăsat fără cuvinte pe clienții unei carmangerii. În urmă cu câteva zile în Cluj-Napoca a fost introdusă la recomandarea Oficiul Județean Cluj pentru Protecția Consumatorului, taxa de cuptor.

Citește și Tichete de masă 2024. Veste proastă pentru milioane de bugetari, majorarea bonurilor este anulată de taxe!

Taxa care i-a lăsat fără cuvinte pe clienții unei carmangerii

Această taxă care are titlu de recomandare a fost deja aplicată de mai mulți antreprenori, spre nemulțumirea românilor care au sesizat că prețurile la alimente cresc de la o zi la alta.

Noua taxă de cuptor l-a scos din minți pe un client fidel al unei carmangerii din Cluj-Napoca.

Atunci când a ajuns la casa de marcat cu produsele pe care le cumpăra în mod frecvent de acolo, bărbatul a fost informat că suma pe care trebuie să o plătească a crescut.

Astfel, pe lângă suma pe care o scotea de obicei din buzunar pentru produsele respective, pe bon i-a fost adăugată și o taxă de cuptor în valoare de 8 lei.

„Venise ora de prânz și m-am gândit să mă duc pe strada Dunării, să mănânc la Moldovan, unde mâncasem întotdeauna porția de ceafă cu cartofi prăjiți, maxim 20 de lei plăteam întotdeauna.

Azi am decis să cumpăr piept grill tot cu cartofi. Carnea 11 lei, cartofii 7, scăpasem iarăși sub 20 de lei. Preț final?! 27 de lei…

Zicea doamna: păi știți că de ieri s-a schimbat și s-a decis să fie taxă de cuptor…Taxa de cuptor de 8 lei!!! Moldovane de mâine închiriezi pui taxă și pe furculiță și cuțit sau de șezut?

Nesimțire! Taxe pentru proști, vor pierde jumătate din clienți, majoritatea taximetriștilor mănâncă acolo”, a declarat bărbatul extrem de revoltat pentru Știri de Cluj.

Contactat de jurnaliști directorul carmangeriei, care a ținut să precizeze că o asemenea taxă a fost introdusă la recomandarea ANPC.

„Da, am introdus taxa de cuptor. Am făcut o modificare! Înainte aveam niște meniuri cu un preț fix, iar acum la recomandarea domnilor de la ANPC am făcut acest lucru.

Am anulat vechile meniuri și am extins oferta. Acum se pot comanda și vechile meniuri, dar și orice alt produs din magazin, care poate fi gătit”, a declarat Raluca Rus, directorul carmangeriei.

Citește și Drumuri blocate în mai multe județe. Fermierii și transportatorii au ieșit să protesteze nemulțumiți de taxe, dar și de prețul combustibilului