CM 2014. Alertă în Iran, înaintea turneul final. Tricourile jucătorilor au intrat la apă

CM 2014. Aflat de mai multe luni în dispute aprige ce perturbă pregătirea pentru Mondialul brazilian, echipa de fotbal a Iranului îşi smulge, acum, părul din cap din cauza unei probleme grave - echipamentul furnizat de federaţie, de la o firmă germană, intră la apă, scrie, într-un comentariu, Agenţia France Presse, preluată de Agerpres.

13 mai 2014, 14:34
CM 2014. Alertă în Iran, înaintea turneul final. Tricourile jucătorilor au intrat la apă

CM 2014. După un mini-stagiu tardiv în Africa de Sud, cu o echipă incompletă, negocieri care trenează cu privire la prelungirea contractului selecţionerului Carlos Queiroz, aceste frământări ale federaţiei, marcată de probleme de bani, au un nou subiect: echipamentul furnizat jucătorilor, tricourile în primul rând, intră la apă la fiecare spălare.

Pentru a 4-a sa participare (după 1978, 1998 şi 2006), Iranul se va confrunta în grupa F cu Nigeria, Argentina şi debutanta Bosnia-Herţegovina.

Citeşte şi CM 2014: Îşi va păstra Spania titlul MONDIAL? Del Bosque duce TOATE vedetele în Brazilia. Vezi lotul

Dar cu cât se apropie turneul final, dezbaterile se ascut, chiar înaintea ultimului cantonament de pregătire din Austria, portughezul Carlos Queiroz criticând deschis importatorul regional al firmei germane de echipament Uhlsport, furnizor al echipei, şi pe responsabilii iranieni. Încă din timpul meciurilor de calificare cruciale contra Qatarului şi Coreei de Sud, „echipamentul furnizat nu a fost adaptat pentru a se juca în condiţii de umiditate extremă„, a explicat Queiroz. „Această situaţie ne-a primejduit calificarea la Cupa Mondială„.

Tehnicianul a ironizat, de asemenea, problema ghetelor de joc, cu „măsuri nr. 34 date unuia care poartă 44” sau despre „un singur trening pentru fiecare jucător„, la reunirile lotului. Astfel, el a răspuns indirect ministrului iranian al sportului, Mahmoud Goudarzi, care a exclus, câteva ore mai înainte, orice problemă cu furnizorul de echipament. „Ministrul a fost prost informat„, a exclamat portughezul.

Polemica este cu atât mai vie cu cât jucătorii se plângeau, şi ei, de calitatea materialului. „Ni se dau jambiere lungime L, iar după două spălări ajung la măsura S„, a afirmat atacantul Karim Ansarifard. Un alt atacant, Mohammad Reza Khalatbari, care are aceeaşi marcă de echipament la fostul său club din Sepahan, dă asigurări că produsele furnizate sunt diferite. „Ceea ce avem acum, nu prea ştiu ce este„, a spus el, apreciind că „atunci când nu merg unele lucruri trebuie să admitem că există o problemă„.

Dar preşedintele Federaţiei, Ali Kafashian, a negat orice defect în ce priveşte calitatea echipamentului furnizat selecţionatei. „Societatea germană produce tricourile sale de aceeaşi calitate„, a afirmat el, adăugând că aşteaptă de la selecţioner „să nu-şi spele rufele în public” înaintea unui eveniment important.