CM 2014. Luiz Felipe Scolari: „E o catastrofă, vinovatul sunt eu”

CM 2014: Germania, triplă campioană a lumii (1954, 1974, 1990) a zdrobit cu un neverosimil 7-1 (5-0 la pauză) selecţionata Braziliei, cvintuplă campioană mondială (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), prin golurile lui Thomas Mueller (11), Miroslav Klose (23), Toni Kroos (24, 26), Sami Khedira (29) şi Andre Schuerrle (69, 79). Golul de onoare al Braziliei a fost înscris de Oscar (90).

09 iul. 2014, 05:56
CM 2014. Luiz Felipe Scolari: „E o catastrofă, vinovatul sunt eu”

CM 2014: Selecţionerul Braziliei, Luiz Felipe Scolari, a recunoscut că eşecul suferit în faţa Germaniei (1-7), marţi seara la Belo Horizonte, în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal, reprezintă ‘cea mai grea înfrângere’ din cariera sa.

‘Vinovatul sunt eu. Rezultatul este catastrofal, iar jucătorii au vrut ca responsabilitatea să revină întregului grup, însă responsabil pentru schema tactică şi pentru modul în care am jucat sunt eu. Este probabil cea mai grea înfrângere din cariera mea. Am pierdut şi alte meciuri ca jucător şi antrenor, însă cred că aceasta este cea mai urâtă zi din viaţa mea. Am făcut ceea ce am crezut că este mai bine pentru echipa mea’, a declarat Scolari la conferinţa de presă care aa avut loc la finalul meciului de pe stadionul ‘Mineirao’, la care au asistat 58.000 de spectatori.

Tehnicianul a ţinut, totodată, să-şi ceară scuze poporului brazilian pentru acest rezultat negativ şi pentru faptul că Selecao nu s-a calificat în finală, aşa cum spera o întreagă ţară.

‘Îmi cer scuze poporului brazilian, îmi cer scuze pentru acest rezultat negativ, scuze pentru că nu ne-am calificat în finală’, a adăugat ‘Felipao’, care a reuşit în urmă cu 12 ani să cucerească titlul de campion mondial cu Brazilia, al cincilea din istoria acestei ţări.

Scolari a mai precizat că echipa sa va încerca să mai spele din ruşinea acestei înfrângeri în partida pentru locul 3, ‘finala mică’ a competiţiei, programată pe 12 iulie la Brasilia, în care Selecao va întâlni învinsa din cealaltă semifinală, Argentina – Olanda, programată miercuri seara la Sao Paulo.

Joachim Loew: Nu suntem invincibili

Jucătorii din naţionala Germaniei trebuie să rămână cu picioarele pe pământ după victoria categorică obţinută în faţa Braziliei (7-1), marţi seara la Belo Horizonte, deoarece îi aşteaptă o finală dificilă, duminică pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, a afirmat selecţionerul german Joachim Loew.

‘Trebuie să ne păstrăm calmul şi cred că următoarele două zile vor fi foarte importante pentru recuperarea jucătorilor. Nu a fost euforie în vestiar, un lucru foarte bun deoarece finala va fi dificilă şi trebuie să ne menţinem concentrarea’, a declarat Loew la conferinţa de presă de la finalul jocului.

Tehnicianul german a tras un semnal de alarmă în legătură cu excesul de euforie care poate cuprinde echipa sa după acest succes istoric în faţa Selecao.

‘Nimeni nu se poate considera invincibil. Atât Argentina cât şi Olanda au disputat o excelentă Cupă Mondială. Aşteptăm rezultatul meciului dintre cele două formaţii pentru a analiza ce gen de partidă ne poate aştepta. Va fi, oricum, ceva diferit de această semifinală’, a completat antrenorul german.

‘Suntem în finala Cupei Mondiale. Rivalele din cealaltă semifinală au mari calităţi şi nu avem preferinţe. Acum toţi sunt în stare de şoc după ce gaza competiţiei a fost eliminată din cursa pentru titlu. Ştim cum se simte Scolari, echipa braziliană şi publicul, deoarece şi noi am trăit aşa ceva în 2006 (când ţara-gazdă Germania a fost eliminată de Italia în semifinalele CM 2006 – n.red). Este o enormă decepţie, iar această înfrângere va fi foarte greu de digerat’, a adăugat Joachim Loew.