CM 2018. Australia, penultima calificată la Mondialele din Rusia. A mai rămas o singură necunoscută pentru turneul final

Naţionala de fotbal a Australiei a devenit a 31-a reprezentativă care a obţinut calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal, de anul viitor. În returul barajului cu Honduras, jucat miercuri, la Melbourne, "cangurii" s-au impus cu 3-1.

15 nov. 2017, 10:47
CM 2018. Australia, penultima calificată la Mondialele din Rusia. A mai rămas o singură necunoscută pentru turneul final

În partida tur, Honduras şi Australia încheiaseră la egalitate, scor 0-0. Azi, la Melbourne, scorul a fost deschis abia în repriza secundă, Mile Jedinak, căpitanul lui Aston Villa, marcând toate cele trei goluri. Primul a fost în minutul 54, iar următoarele două, din minutele 72 şi 85 le-a reuşit din penalty. Golul de onoare al latino-americanilor l-a reuşit Maynor Figueroa, de la FC Dallas.

Peste 77.000 de spectatori au asistat la calificarea Australiei pentru a patra oară consecutiv la un turneu final al Campionatului Mondial. Ultima calificată se va stabili mâine dimineaţă, în urma returului Peru-Noua Zeelandă. În prima manşă scorul a fost egal, 0-0.

Cele 31 de naționale calificate la CM 2018:

Rusia, Germania, Anglia, Belgia, Spania, Polonia, Islanda, Serbia, Franța, Portugalia, Elveția, Croația, Suedia, Danemarca, Nigeria, Egipt, Senegal, Maroc, Tunisia, Mexic, Costa Rica, Panama, Brazilia, Uruguay, Argentina, Columbia, Iran Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită şi Australia.