CM 2018. Cupa Mondială cu cele mai multe penalty-uri din istorie. Cum a schimbat VAR faţa fotbalului

CM 2018. Numărul loviturilor de la 11 metri acordat de arbitri la Mondialul din Rusia a ajuns la 20, majoritatea fiind acordate în urma consultării noului sistem de arbitraj video, aşa-numitul sistem VAR.

26 iun. 2018, 05:37
CM 2018. Cupa Mondială cu cele mai multe penalty-uri din istorie. Cum a schimbat VAR faţa fotbalului

CM 2018. Deşi ne mai despart trei zile până la încheierea fazei grupelor, s-a depăşit deja recordul de lovituri de la 11 metri acordate de-a lungul unui turneu final mondial. Multe dintre aceste decizii au fost luate cu ajutorul VAR, sistem implementat de FIFA cu scopul de a reduce erorile de arbitraj.

Naţionala Australiei a profitat la maximum de acest sistem. „Cangurii” au înscris două goluri la actuala ediţie, ambele venite în urma unor lovituri de la 11 metri acordate după intervenţia VAR. Chiar şi aşa, nu au reuşit să adune decât un singur punct din duelurile cu Franţa şi Danemarca.

Au fost însă şi situaţii în care s-ar fi impus dictarea unui penalty, dar nu s-a apelat la arbitrajul VIDEO, precum faultul asupra lui Mitrovic din partida Serbia – Elveţia 1-2.

Între cei care au ratat penalty-uri se numără Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi. De asemenea, portarul egiptean El Hadary a devenit al patrulea din ultimii 52 de ani care apără o lovitură de la 11 metri la debutul său la o Cupă Mondială.