CM 2018. Mondialul din Rusia vine cu feţe noi. Peste o treime din naţionalele calificate au lipsit în 2014, în Brazilia

CM 2018. Fotbalul este în continuă evoluție, mărturie fiind faptul că mapamondul acestui sport s-a schimbat la patru ani de la Mondialul din Brazilia, pentru că doar 20 vor juca și la CM 2018 din Rusia, în timp ce alte 12 sunt nou venite, dintre care Islanda și Panama apar în premieră la un turneu final, relatează ziarul Marca.

16 nov. 2017, 11:34
CM 2018. Mondialul din Rusia vine cu feţe noi. Peste o treime din naţionalele calificate au lipsit în 2014, în Brazilia

CM 2018. Față de CM 2014, Olanda, Italia, Grecia, Bosnia, Algeria, Camerun, Cote d’Ivoire, Ghana, Chile, Ecuador, Honduras și SUA vor urmări la televizor turneul final din Rusia, în timp ce Germania, Belgia, Croația, Anglia, Franța, Portugalia, Rusia, Spania, Elveția, Coreea de Sud, Iran, Japonia, Australia, Argentina, Brazilia, Columbia, Uruguay, Mexic, Nigeria și Costa Rica și-au asigurat biletele și pentru CM 2018.

Cele 12 nou venite la Mondiale sunt Danemarca, Islanda, Polonia, Serbia, Suedia, Arabia Saudită, Panama, Tunisia, Maroc, Egipt, Senegal și Peru.

Citeşte şi CM 2018. Peru, ultima calificată la Mondialele din Rusia. Tabloul complet al participantelor

UEFA are 14 reprezentante, cele mai multe, cu una în plus ca acum 4 ani, grație Rusiei ca echipă gazdă. Marile absente sunt Italia, Olanda, Chile și SUA, în timp ce Islanda și Panama vor juca în premieră la Cupa Mondială. Peru revine la Cupa Mondială după o așteptare de 36 ani, Egiptul după 28 ani, iar Marocul după 20 de ani. Senegal s-a calificat a doua oară la Mondiale, după reușita din 2002, în timp ce Serbia și Danemarca revin după 8 ani. Suedia, Tunisia, Arabia Saudită și Polonia nu s-au mai calificat de la CM 2006 din Germania.

CM 2018. Oceania nu va avea reprezentantă pentru al doilea Mondial consecutiv, după ce Noua Zeelandă a pierdut barajul cu Peru. Reamintim că din 2006, Australia a părăsit Oceania și joacă preliminariile în zona Asiei, mutare care i-a permis să se califice la ultimele patru turnee finale.

Tragerea la sorți a grupelor CM 2018 este programată pe 1 decembrie, la Moscova. Turneul final al Cupei Mondiale din Rusia se va desfășura între 14 iunie și 15 iulie 2018. UEFA are 14 reprezentante, cele mai multe, cu una în plus ca acum 4 ani, grație Rusiei ca echipă gazdă. Marile absente sunt Italia, Olanda, Chile și SUA, în timp ce Islanda și Panama vor juca în premieră la Cupa Mondială. Peru revine la Cupa Mondială după o așteptare de 36 ani, Egiptul după 28 ani, iar Marocul după 20 de ani. Senegal s-a calificat a doua oară la Mondiale, după reușita din 2002, în timp ce Serbia și Danemarca revin după 8 ani. Suedia, Tunisia, Arabia Saudită și Polonia nu s-au mai calificat de la CM 2006 din Germania.

Oceania nu va avea reprezentantă pentru al doilea Mondial consecutiv, după ce Noua Zeelandă a pierdut barajul cu Peru. Reamintim că din 2006, Australia a părăsit Oceania și joacă preliminariile în zona Asiei, mutare care i-a permis să se califice la ultimele patru turnee finale.

Tragerea la sorți a grupelor CM 2018 este programată pe 1 decembrie, la Moscova. Turneul final al Cupei Mondiale din Rusia se va desfășura între 14 iunie și 15 iulie 2018.