CM DE HANDBAL 2017. Cristina Neagu: Totul se rezumă la meciul din optimi

CM DE HANDBAL 2017. Cristina Neagu a declarat, marţi, că România are o echipă dornică de afirmare la Campionatul Mondial şi consideră că succesul va depinde de rezultatul meciului din optimile de finală.

28 nov. 2017, 13:06
CM DE HANDBAL 2017. Cristina Neagu: Totul se rezumă la meciul din optimi

CM DE HANDBAL 2017. „Sunt mai multe schimbari fata de Campionatul European de anul trecut. Simt ca avem o echipa dornica de afirmare, chiar daca avem jucatoare lipsite de experienta. Sincer, eu nu vreau sa pun mai multa presiune pe aceste fete, pentru ca nu e cazul. Sunt convinsa ca fiecare jucatoare va incerca sa dea totul la fiecare meci. Vor fi si zile mai proaste, asa cum au fost si la Trofeul Carpati.

Noi vom incerca sa jucam bine la Campionatul Mondial, asta e cel mai important pentru noi. Eu am mare incredere in colegele mele, chiar daca sunt unele care au venit prima sau a doua oara la nationala si trebuie ajutate mai mult. Eu cred ca echipa nationala prezinta acum cele mai bune jucatoare din tara care pot participa la acest mondial. Sunt cele mai bune la momentul actual„, a declarat Cristina Neagu, intr-o conferinta de presa.

Citeşte şi Naţionala de handbal feminin a României, ultimele teste înainte de Mondiale. Fetele au pierdut, la Trofeul Carpaţi, meciul cu Polonia

Liderul nationalei feminine de handbal considera ca Romania trebuie sa fie atenta la fiecare meci de la Campionatul Mondial, foarte important in economia clasamentului: „Urmatorul adversar e cel mai dificil de fiecare data. Si cand am fost la Rio, Angola nu reprezenta un adversar dificil cel putin pe hartie si stim ce s-a intamplat. In momentul de fata daca vom castiga primele trei meciuri vom avea o liniste si suntem calificate in primele patru. Dar urmatorul adversar e cel mai dificil si nu ne gandiim ca vreun adversar e mai slab. Am facut-o in trecut si am gresit.

Luam fiecare meci in parte si incercam sa-l castigam indiferent de numele adversarului. E normal ca federatia sa-si propuna un obiectiv si noi la fel, dar inaintea fiecarui turneu final aveam pretentii la medalii si am avut mai mult parte de dezamagiri. Asa ca poate totul se rezuma la un meci, din optimile de finala. Daca vom castiga acel meci intram in primele opt si avem sanse sa intram in primele patru. E cu dus si intors. E important ce se intampla la fiecare meci in parte„, a mais spus Cristina Neagu.

„Suntem pozitivi cu totii si incercam sa o luam pas cu pas, sa jucam bine in fiecare meci si sa incercam sa terminam cat mai sus.  Stim exemple de la alte campionate mondiale, cand echipe care au jucat bine in grupe in faza eliminatorie au pierdut si au plecat acasa. Si avem si exemplul nostru de acum doi ani, cand am jucat mai slab in grupa si apoi senzational si stiti cum a decurs acel Campionat Mondial.

Asa ca mergem la acest campionat mondial cu gandul sa obtinem cat mai multe victorii si sa ne intoarcem de pe un loc cat mai bun. Pe umerii mei a fost o presiune constanta de 7-8 ani incoace, asa ca sunt obisnuita, nu prea ma mai gandesc la asta. Eu vreau sa nu aiba o presiune fetele care vin prima oara la un turneu final, pentru ca stiu ce inseamna„, a adăugat ea.

Tricolorele s-au calificat, in iunie, dupa o dubla cu Austria, pentru a 23-a oara consecutiv la Campionatul Mondial, care va avea loc intre 1-17 decembrie in Germania. Romania este singura echipa din lume care a bifat toate editiile.

Romania va intalni, in ordine, intre 2-8 decembrie, in grupa A la Campionatul Mondial din Germania, echipele Paraguay, Slovenia, Spania, Angola si Franta.

Programul partidelor din grupa A:

Franta – Slovenia, Romania – Paraguay, Spania – Angola (in 2 decembrie); Slovenia – Romania, Angola – Franta, Paraguay – Spania (3 decembrie); Franta – Paraguay, Romania – Spania, Slovenia – Angola (5 decembrie), Romania – Angola, Spania – Franta, Paraguay – Slovenia (7 decembrie) si Angola – Paraguay, Spania – Slovenia, Franta – Romania (8 decembrie).

In celelalte trei grupe vor juca echipele Norvegia, Polonia, Argentina, Ungaria, Cehia, Suedia (grupa B, la Bietigheim), Danemarca, Tunisia, Japonia, Muntenegru, Brazilia, Rusia (C, Oldenburg), Germania, Olanda, Camerun, China, Coreea de Sud, Serbia (D, Leipzig).

Dupa disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica in optimile de finala, faza din care se va juca eliminatoriu pana la medalii.

La editia din 2015 a CM, Romania a obtinut medalia de bronz, avand in palmares si argint mondial in 2005.

Campioana mondiala en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur in 1999 si 2011.