CMR, îngrijorat de situaţia care a dus la apariţia epidemiei de rujeolă: Vaccinarea este cel mai important act

Colegiul Medicilor din România îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia care a dus la declararea, de către Ministerul Sănătăţii, a epidemiei de rujeolă în care au fost confirmate 675 de cazuri în 23 de judeţe, iar trei copii au murit. Mai mult, CMR a precizat că vaccinarea este cel mai important act pentru prevenirea unor boli infecţioase grave.

22 sept. 2016, 16:37
CMR, îngrijorat de situaţia care a dus la apariţia epidemiei de rujeolă: Vaccinarea este cel mai important act

Suntem îngrijoraţi de situaţia care a dus la declararea epidemiei de rujeolă în România, de către Ministerul Sănătăţii. Creşterea de aproape o sută de ori a numărului de cazuri de rujeolă în 2016, faţă de 2015, adică de la 7 cazuri în tot anul 2015, la 675 de cazuri confirmate în 23 de judeţe şi trei decese, în primele opt luni din 2016, este un motiv de mare îngrijorare pentru noi, Colegiul Medicilor din România„, a declarat, pentru News.ro, preşedintele CMR, Gheorghe Borcean.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii, despre legea vaccinării: Va exista obligaţia ca vaccinurile să fie tot timpul pe stoc

De aceea, Colegiul Medicilor din România condamnă orice atitudine ostilă vaccinării, precizând că numai prin imunizare pot fi prevenite boli infecţioase grave, iar vaccinarea constantă poate duce la eradicarea unor boli.

Vaccinarea este singurul act foarte important de profilaxie. Prin vaccinare au fost eradicate boli grave. Unii părinţi sunt reticenţi la vaccinare, dar, cu argumente ştiinţifice, ar putea fi convinşi de beneficiile vaccinării. Din păcate, mai sunt oameni vocali care reuşesc să convingă părinţii cu argumente neştiinţifice şi nerealiste. Sfatul nostru, al Colegiului Medicilor din România, este acela ca părinţii să colaboreze cu medicii de familie şi să aibă încredere în recomandările acestora în beneficiul sănătăţii şi chiar vieţii copiilor lor„, a adăugat Borcean.

Citeşte şi Poziţia BOR cu privire la vaccinările preventive: Biserica nu se opune vaccinării. Dimpotrivă, este implicată în acest act de vindecare


loading...