CMR: Noul ministru al Sănătăţii ne-a invitat la discuţii privind competenţele Colegiului în elaborarea actelor normative

Publicat: Joi, 12 Ianuarie 2017 20:22 // Actualizat: Joi, 12 Ianuarie 2017 20:23 // Sursa: romaniatv.net

Noul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, ne-a invitat, joi, la o discuţie privind competenţele Colegiului Medicilor din România (CMR) pentru elaborarea noilor acte normative din sistem, aşa cum prevede legea sănătăţii, spre deosebire de fosta conducere, a declarat preşedintele CMR, Gheorghe Borcean.

Foto: cmr.ro

"Potrivit dispoziţiilor articolului 414 din Legea 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, participarea Colegiului Medicilor din România la elaborarea actelor normative este o obligaţie legală. Noul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, ne-a invitat deja, joi dimineaţa, la o astfel de discuţie", a declarat, pentru news.ro, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Discuţiile cu ministrul Sănătăţii au vizat domeniul legislativ şi colaborarea pentru a sprijini politica în domeniul sănătăţii, a adăugat Borcean.

"Discuţiile Biroului Executiv al Colegiul Medicilor din România cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, s-au desfăşurat pe două paliere. Unul a vizat legislaţia specifică în exercitarea profesiei medicale şi competenţele Colegiului pentru elaborarea noilor acte normative din sănătate. De asemenea, discuţiile au subliniat rolul şi importanţa corpului profesional medical în interiorul sistemului sanitar. Al doilea palier face referire la realizarea unui parteneriat pentru sprijinirea politicii în domeniul sanitar, ministrul Bodog manifestându-şi interesul pentru o astfel de colaborare", a spus Gheorghe Borcean.

Preşedintele CMR a precizat că ministrul Sănătăţii a dat asigurări că va colabora cu Colegiul Medicilor pentru rezolvarea problemelor din sistemul sanitar.

"Ministrul Florian Bodog a reafirmat că are un program politic ferm şi consistent şi a dat asigurări membrilor Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din România de deplina deschidere în colaborarea pe domeniul de competenţă, pentru rezolvarea în scurt timp a problemelor din sistem", a conchis Borcean.

Citeşte şi ANUNŢ IMPORTANT pentru românii bolnavi. Accesul pacienţilor la medicamente, facilitat prin desfiinţarea comisiilor de experţi

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H