CNA a aprobat un spot de informare al MAI privind legislaţia electorală VIDEO

Publicat: Marţi, 15 Noiembrie 2016 13:25 // Actualizat: Marţi, 15 Noiembrie 2016 13:25 // Sursa: romaniatv.net

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, marţi, un spot de informare privind legislaţia electorală realizat de Ministerul Afacerilor Interne, în care alegătorii sunt îndemnaţi să nu îşi vândă votul şi să sesizeze la 112 orice încălcare a legii electorale.

Foto: Facebook

"Prin spotul nostru urmărim informarea cetăţenilor indiferent dacă îşi doresc să participe la vot sau nu. În cazul în care îşi doresc participarea, indiferent de opţiunea politică, unul dintre criteriile de desfăşurare a campaniei electorale trebuie să aibă în vedere informarea alegătorilor, să fie în cunoştinţă de cauză asupra modalităţii în care îşi pot exprima votul, drepturile pe care el au în cadrul procesului electoral, care sunt prescripţiile pe care le au şi la ce riscuri se supun atunci când încalcă pachetul legislativ referitor la prevederile electorale. Nu dorim să transformăm această campanie de informare într-un de imagine a MAI. Este o singură referire la MAI, la final, pentru a şti cui i se adresează campania. Ne-am dorit prin cele trei personaje să atingem un spectru destul de larg de categorii sociale. Mesajele sunt doar informative, are acest clip şi o trimitere către site-ul nostru, unde cei interesaţi găsesc explicaţii amănunţite”, a spus Iulian Drăgoi, reprezentantul MAI, potrivit news.ro.

Spotul prezintă trei personaje - un vânzător, un cadru didactic şi o tânără - care transmit mesajele: ”O viaţă întreagă am vândut la taraba asta, dar votul nu l-am vândut niciodată”, ”Am educat multe generaţii de elevi şi pe toţi i-am învăţat să fie cinstitiţi, responsabili şi corecţi”, respectiv ”Acţiunile mele îmi decid viitorul. Sunt responsabilă pentru votul meu”.

La finalul spotului apare mesajul: ”Sesizează la 112 orice încălcare a legii electorale. O campanie de informare a Ministerului Afacerilor Interne”.

Gabriel Tufeanu a spus că spotul ar putea fi mai ”focusat”. ”Nu putem trata o singură problemă cu care ne-am întâlnit până acum într-un spot, pentru că ar fi însemnat că le ignorăm pe celelalte”, a spus reprezentantul MAI.

Spotul a fost aprobat în unanimitate de toţi membrii CNA prezenţi la şedinţă - Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Bogdan Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda şi Orsolya Eva Borsos.

Un spot al Autorităţii Electorale Permanente nu a fost aprobat de CNA, întrucât nu transmitea un mesaj de interes public, fiind vorba despre indemnizaţia pentru preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7787
RON
10 Dec
noapte 1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H