CNA a oprit de la difuzare în forma actuală trei spoturi publicitare

Consiliul Național al Audiovizualului a oprit de la difuzare în forma actuală trei spoturi publicitare TV, prin decizii de intrare în legalitate luate în ședința de joi, pe motiv că sunt încălcate diferite prevederi ale legislației audiovizualului. Printre acestea se numără şi unul în care apar Connect-R şi Corina şi care a rulat de mai bine de un an pe toate posturile de radio şi TV.

24 sept. 2015, 13:33
CNA a oprit de la difuzare în forma actuală trei spoturi publicitare

Membrii CNA au hotărât că spotul la înghețata „Corso” nu respectă prevederi potrivit cărora în publicitatea pentru alimente adresată minorilor este interzisă folosirea celebrităților, personalităților sau medicilor, respectiv publicitatea la alimente adresată minorilor este definită în conformitate cu codul de autoreglementare al Consiliului Român pentru Publicitate, depozitar al Codului etic pentru publicitatea adresată copiilor referitoare la produse alimentare.

Membrii CNA au stabilit că spotul la salamul „Fox” încalcă prevederi conform cărora comunicările comerciale audiovizuale trebuie să nu provoace nicio daună morală, fizică sau mentală minorilor și în special să nu încurajeze în mod direct minorii să își convingă părinții sau alte persoane să cumpere bunurile ori serviciile care fac obiectul publicității.

Nu în ultimul rând, spotul la vinul „Sânge de taur” a fost oprit de la difuzare în forma actuală deoarece nu respectă prevederi potrivit cărora nu se vor atribui alimentelor proprietăți pe care acestea nu le posedă.