CNA a somat posturile de televiziune care încep emisiunile de ştiri mai devreme cu câteva minute

Consiliul Național al Audiovizualului a avertizat posturile Antena 1 și Pro TV, după ce s-a descoperit că încep principalele programe de informative, ştirile de la ora 19.00, cu câteva minute mai devreme, pentru a câştiga un număr mai mare de telespectatori, cu toate că acest lucru este interzis.

14 mai 2013, 12:27
CNA a somat posturile de televiziune care încep emisiunile de ştiri mai devreme cu câteva minute

În urma unei monitărizări a CNA, s-a descoperit faptul că două dintre cele mai importante posturi de televiziune din România, Antena 1 şi Pro TV, obişnuiesc să înceapă principalele programe de ştiri cu unu sau două minute mai devreme, lucru care este interzis, potrivit Pagina de Media.

Citeşte şi Un spot publicitar pentru ColonHelp, transmis de Prima TV, interzis de la difuzare de către CNA

Astfe, atât Observatorul cât şi Ştirile de la ora 19.00 încep la ora 18.58 sau 18.59, cu toate că ar trebui să înceapă la ora 19.00. Furtul startului la ştiri încalcă un articol din Codul Audiovizualului care stipulează că televiziunile au obligaţia de a respecta programul anunţat. Singurele excepţiii fiind „situaţiile de forţă majoră”. CNA a monitorizat televiziunile privind acest aspect după ce un telespectator a sesizat lucrul respectiv.

Citeşte şi Limbaj vulgar în emisiunile matinale de la Guerrilla, Kiss FM şi Radio Zu