CNA îi dă dreptate lui Victor Ciutacu, acuzat că a difuzat o conversaţie cu un alt jurnalist fără acordul acestuia: „Am considerat că este de maxim interes public” AUDIO

După ce a fost unul dintre subiecţii unui adevărat linşaj mediatic într-o emisiune a postului Realitatea Plus, Victor Ciutacu a acţionat în instanţă atât postul menţionat cât şi pe unul dintre participanţii la emisiunea respectivă, jurnalistul Bogdan Muzgoci.

05 mai 2022, 21:18
CNA îi dă dreptate lui Victor Ciutacu, acuzat că a difuzat o conversaţie cu un alt jurnalist fără acordul acestuia: „Am considerat că este de maxim interes public” AUDIO

Victor Ciutacu a fost sunat de Muzgoci, în urma acţiunii demarate în justiţie, jurnalistul Realitatea Plus încercând să se scuze şi să-i explice realizatorului România TV că ceea ce s-a petrecut în emisiunea vizată nu a fost vina lui, ba chiar nici nu ar fi vrut să participe, dar ar fi fost cumva forţat de conducerea postului. Conversaţia dintre cei doi a fost înregistrată şi prezentată de Victor Ciutacu la România TV, dar Bogdan Muzgoci a reclamat postul la CNA, argumentând că el nu şi-a dat acordul pentru a fi înregistrat.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a considerat că nu au existat abateri în emisiunea în care Romania TV a difuzat convorbirea dintre cei doi jurnalişti, argumentând că înregistrarea respectivă a reprezentant un interes public justificat.

„Cu privire la emisiunea în care a fost difuzată înregistrarea convorbirii private dintre Ciutacu şi Muzgoci. Avem un articol care se referă la această speţă, articolul 35 din Cod, care spune că este interzisă difuzarea convorbirilor or a imaginilor înregistrate cu microfoane şi camere video ascunse, cu excepţia situaţiei în care înregistrările astfel obţinute nu puteau fi făcute în condiţii normale, iar conţinutul lor reprezintă un interes public justificat.

Citeşte şi: Simona Gherghe sare în apărarea Vioricăi Vodă, actrița supusă abuzurilor din teatru și film: „Sunt mamă de fată și mă doare acest subiect. Ştiu multe poveşti”

Înregistrarea a fost făcută cu un microfon ascuns, adică nu a fost anunţat Muzgoci că se înregistrează convorbirea, deci parte din condişiile acestui articol sunt îndeplinite. Dar să ne uităm puţin dacă e vorba despre conşinutul înregistrării care ar reprezentan un interes public justificat. Sincer, am considerat că tot ce a spus domnul Muzgoci apropos de funcţionarea de bucătărie a unei televiziuni este de un maxim interes public şi nu pot decât să mulţumesc emisiunii România de poveste şi Romaniei TV pentru cadoul pe care ni l-a făcut, pe care îl vom păstra în antologia probelor că unele dintre televiziunile din România funcţionează în virtutea altor interese decât în cea a interesului public.”, a spus Mircea Toma, membru CNA, potrivit Paginademedia.

Discuţie dintre Victor Ciutacu şi Bogdan Muzgoci poate fi ascultată în videoul de mai jos. Din înregistrare, în care Ciutacu spune doar câteva cuvinte, preferând să-l asculte pe colegul de breaslă, reiese faptul că Muzgoci ar fi fost supus de conducerea Realitatea Plus unor presiuni pentru a se afla în emisiunea în care realizatorul România TV a fost denigrat.

Citeşte şi: Ilinca Vandici, explicații despre declarațiile controversate care le-a făcut: „Asta e una dintre lecțiile pe care le-am învățat în perioada asta. Am greșit”


loading...
Partenerii noștri