CNADNR achiziţionează utilaje pentru intervenţii de urgenţă

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a semnat patru contracte având ca obiect "Achiziționare utilaje reprezentând echipe mobile de intervenții de urgență", informează, joi, reprezentanții companiei.

09 iun. 2016, 13:56
CNADNR achiziţionează utilaje pentru intervenţii de urgenţă

Pentru a crește capacitatea de intervenție în situații de urgență pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, CNADNR a hotărât înființarea unor echipe mobile de intervenții de urgență la nivelul fiecărei Direcții Regionale de Drumuri și Poduri. Aceste echipe vor fi dotate corespunzător pentru a interveni rapid și eficient, atât în timpul campaniei de iarnă, cât și în restul anului. De fiecare dată când se produce un accident tehnic pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi administrată de CNADNR, măsurile de remediere trebuie să fie puse în operă imediat. Prin înființarea echipajelor de intervenție rapidă pentru rezolvarea oricăror tipuri de accidente tehnice, CNADNR va putea să gestioneze mult mai rapid și eficient aceste evenimente, față de situația de acum, când compania era nevoită să urmeze multiple proceduri pentru a putea angaja un terț în vederea intervenției la locul producerii accidentului tehnic„, a spus Cătălin Homor, directorul general al CNADNR, potrivit Agerpres.

CNADNR a semnat contracte pentru lotul 6 — Stație de asfalt mobilă 60 to/h (7 bucăți), cu o valoare de 25,32 milioane lei fără TVA și o durată de 12 luni, contract semnat cu S.C. Valentino Prodex SRL; lot 9 — Sistem amorsare (7 bucăți), contract semnat cu S.C. MEM Impex, având o valoare de 465.500 lei fără TVA și durata de 12 luni; lot 12 — Finisor asfalt 2,5 — 5 m lățime (7 bucăți), contract semnat cu S.C. Wirtgen Romania SRL, având o valoare de 5,65 milioane lei fără TVA și durata de 12 luni; lot 14 — Sonetă pentru montare demontare parapeți (7 bucăți), contract semnat cu S.C. MEM Impex SRL, având o valoare de 1,559 milioane lei fără TVA și durata de 12 luni.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a publicat, pe data de 9 septembrie 2015, în SEAP, anunțul de participare aferent procedurii de achiziție publică pentru o serie de utilaje reprezentând echipe mobile de intervenții de urgență precum încărcător frontal, autoutilitară transport mixt, buldoexcavator, freză de asfalt, stație de asfalt mobilă 60 to/h, cilindru compactor, tăietor hidraulic, sonetă pentru montare demontare parapeți, utilaj pentru reparații pe timp friguros (cu infraroșu).

Această formație de utilaje poate interveni rapid și eficient pentru executarea unor activități de remediere precum degajare parte carosabilă în urma unor căderi de piatră, căderi de copaci, cedare terasament, decolmatări, reparații la lucrări de artă, refaceri ale sistemului rutier pe suprafețe limitate,, reparații la suprafețe izolate în timpul sezonului rece.

Contractele au fost atribuite în urma finalizării procedurii de achiziție publică (licitație deschisă), având ca sursă de finanțare transferuri de la bugetul statului pentru cheltuieli de investiții, completate cu venituri proprii.