CNADNR are în plan construcţia unui NOU DRUM spre sudul litoralului! A pornit însă cu stângul: Harta a fost făcută GREŞIT

CNADNR vrea să le facă o surpriză turiştilor care vor merge vara viitoare spre sudul litoralului românesc! Compania de drumuri are în plan construcția unui drum expres în lungime de 22 de kilometri care să continue autostrada de la Agigea până în zona 23 August. Se vor evita astfel ambuteiajelor create, vară de vară, la Eforie și Agigea.

07 sept. 2016, 14:23

Harta pusă la dispoziție de CNADNR cu proiectul noului drum nu este însă corectă. Astfel, localitatea 23 August este situată pe harta lor înainte de Costinești, în timp ce în realitate aceasta se află după Costineşti.

In zona litoralului avem doua actiuni. Una este finalizarea podului existent de la Agigea pe care il avem in lucru. Vrem sa-l dam la finalul anului circulatiei pe doua benzi. De luni inchidem circulatia si in trei luni sa o redeschidem. In paralel, pentru a evita blocajele din zona asta, vom pregati o varianta ocolitoare a lacului Techirghiol si a localitatii Agigea, pe podul nou [n.r. noul pod peste Canalul Dunare – Marea Neagra in continuarea A4] si cu intepare in DN39 dupa localitatea 23 August„, a declarat pentru HotNews.ro directorul general CNADNR, Catalin Homor.

Ne-am propus sa facem acest drum in regie proprie. Ne apucam de acum sa-l pregatim. Vom scoate la licitatie Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic, in schimb lucrarile le vom face in regie proprie. Programul este ca la sfarsitul lui 2018 sa fie realizat„, a mai spus Homor.

Noul drum de mare viteză ar urma să aibă o lungime de 22 de km, câte două benzi pe sens și un cost estimat la circa 52,8 milioane de euro, adică o medie de 2,4 milioane de euro pe kilometru, însă intenția autorităților de la drumuri este să-l finanțeze în mare parte din fonduri europene nerambursabile.