CNADNR: Circulaţia pe podul de la Agigea va fi ÎNCHISĂ pe 12 septembrie

Circulația pe podul de la Agigea va fi închisă pe 12 septembrie, când vor începe și lucrările de reabilitare, iar termenul pentru deschiderea traficului pe două benzi este sfârșitul anului, a declarat, miercuri, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor.

31 aug. 2016, 15:26
CNADNR: Circulaţia pe podul de la Agigea va fi ÎNCHISĂ pe 12 septembrie

„La Podul de la Agigea, împreună cu constructorul, și după o evaluare internă și a cerinței de litoral a turiștilor, în sensul că litoralul încă reprezintă o atracție, am decis să închidem podul pe 12 septembrie și să începem lucrul cu această dată. Termen de deschidere a traficului pe două benzi este sfârșitul anului. Și, ținând cont că ne-am încadrat ca până la sfârșitul anului să deschidem traficul pe două benzi, am decis să amânăm un pic închiderea podului”, a spus Cătălin Homor, şeful CNADNR.

Acesta a dat asigurări că toate problemele legate de relația contractuală cu constructorul au fost rezolvate.

„În prezent, toate problemele legate de relația contractuală cu constructorul au fost rezolvate, altfel nu ar fi intrat în teren. Începând cu 12 septembrie se va relua lucrul acolo”, a precizat șeful de la CNADNR, citat de Agerpres.

Directorul CNADNR afirma, în 14 august, că podul de la Agigea s-a aflat pe lista sa de priorități top 3, încă de la începutul anului.

„Podul de la Agigea e un pod a cărui reabilitare a început de foarte mult timp. Lucrările au fost sistate în 2014, deci e o problemă istorică acolo. De la începutul anului, podul de la Agigea a fost pe lista mea de priorități top 3 (alături de groapa de pe autostrada Sibiu Orăștie și DN 76 Deva Oradea).(…) Mai sunt două hobane de schimbat și până la sfârșitul anului să redeschidem traficul în condiții normale, pe două benzi, în condiții de siguranță. În paralel cu deschiderea traficului, vor mai fi lucrări de întreținere de genul protecții corozive, vopsitorii, dar se pot executa fără probleme”, spunea Homor.

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor, a efectuat miercuri o vizită de inspectare a stadiului lucrărilor pe centura rutieră a municipiului București, între A1 — DN7 și DN2 — A2, Lot 1: sector A1 (km 55+465) — DN 7 (km 64+160). În prezent, se lucrează la: relocarea utilităților în zonele Titan Mar, Mega Company și Remat Holding, execuția lucrărilor necesare în vederea finalizării sensurilor giratorii de la Dragomirești, Remat și Petrom, rampa de la Pod Chitila și pasajul peste apeducte în zona Mega Company.


loading...