CNADNR, despre Autostrada Sibiu-Orăştie: Statul nu va plăti greşelile constructorului

Narcis Neaga, directorul general de la CNADNR, a vorbit despre problemele cu care se confruntă în cazul lucrărilor de pe autostrada Sibiu-Orăştie. Mai mult, acesta a susţinut că statul nu va plăti greşelile pe care le face constructorul.

16 oct. 2015, 20:38
CNADNR, despre Autostrada Sibiu-Orăştie: Statul nu va plăti greşelile constructorului

Narcis Neaga a declarat la digi24 că nu a existat nicio presiune politică în momentul în care s-a inugurat autostrada. Cel care a solicitat recepţia a fost chiar constructorul.

„Am făcut inspecţia înainte de inaugurare, am constatat că mai sunt lucrări de executat şi le-am trecut în procesul-verbal, noi le-am trecut şi constructorul a acceptat, procesul- verbal a fost semnat de comun acord de ambele părţi. Deci, din document nu rezultă că sunt probleme, ci că mai sunt lucrări de efectuat.Noi am trecut că există deficienţe, nu constructorul”, a susţinut directoul CNADNR.

Potrivit acestuia, problemele descoperite la lucr[rile de pe autostradă au legătură cu terenul de fundare.

Narcis Neaga spune că firma care se ocupă de lucrări ştia de la începutul anului 2014 că se doreşte ca inaugurarea să se facă în luna noiembrie.

Acesta susţine că din cei 22 de km de autostradă, şase aveau probleme cu alunecările de teren, ceilalţi nu. În noiembrie 2013 când a fost în control pe şantier i-a atenţionat referitor la ceilalţi km care nu au probleme, de ce nu-i finalizează, au spus că o vor face în trei luni, le-a spus că e imposibil pentru că e iarnă.

Citeşte şi Ministrul Transporturilor: „Există probleme şi la celelalte şantiere, nu doar la Sibiu-Orăştie”

În primăvară discuţiile au fost reluate iar constructorul a fost forţat să finalizeze acel tronson fără probleme.

,,Expertizele noastre nu pot fi contrazise, spuneau că acolo e o greşeală de execuţie, sunt expertize pe baza unor foraje. La demolare am constatat că exact ce spuneau expertizele asta s-a întâmplat. Sunt greşeli mari de execuţie, intră în categoria celor încadrate la vicii ascunse„.

Directorul CNADNR a dezminţit zvonul potrivit căruia ar fi existat alunecări de teren care ar fi determinat apariţia fisurii din autostradă.

,,Ce s-a scris în procesul-verbal a fost vizual, la câteva zile a apărut fisura, am cerut expertiza, care ne-a confirmat că sunt greşeli de execuţie. Am făcut expertiza după ce a apărut fisura. De la început au încercat să obţină bani suplimentari, nu am fost de acord, au invocat motive de alunecări de teren, nu am fost de acord cu aceste argumente.”

Mai mult, acesta a susţinut că statul nu va plăti nici un ban în plus pe greşelile constructorului.