Scandal: Patronatele din turism acuză CNADNR pentru reparaţiile tardive la Autostrada Soarelui

CNADNR are o organizare defectuoasa in legatura cu reparatiile pentru portul de la Agigea si pentru tronsonul de 40 de km al Autostrazii Soarelui. Acest lucru influenteaza turismul romanesc, in conditiile in care turistii care vor merge pe litoral vor intampina un disconfort, iar activitatea economica din turism ar putea avea de suferit.

25 mart. 2016, 08:59

Patronatele din turism reclamă proasta organizare a CNADNR în legătură cu reparaţiile care urmează să fie făcute în plin sezon estival, atât pentru podul de la Agigea, cât şi pentru un tronson de 40 de kilometri al Autostrăzii Soarelui.

„Deşi suntem conştienţi că lucrări de reparaţii sunt necesare şi ne bucura faptul că acestea sunt efectuate, constatam că nu exista o planificare raţională a exploatării autostrăzii de către CNADNR. Eventualele reabilitări nu au fost corect planificate, analizate şi nu a fost evaluat impactul economic asupra activităţii turistice pe litoral, în sezonul estival”, au declarat reprezentantii Federatiei patronatelor din turismul romanesc. Ei cred ca lucrarile vor influenta negativ turismul romanesc, avand in vedere ca din cauza atentatelor teroriste, multe tari din Europa sunt considerate periculoase, iar Romania ar fi putut atrage turisti datorita faptului ca este o tara sigura. 

Totodata, FPTR a solicitat ca CNADNR sa analizeze si sa planifice lucrarile, astfel incat sa nu fie afectate confortul turistilor si activitatea economica din industria turismului.