FABULOS! CNAIR vrea să arunce banii pe senzori muzicali pe teme din „Ciocârlia” sau „Drumurile noastre” pentru vitezomani VIDEO

Compania naţională de drumuri (CNAIR) vrea să demareze în 2020 un proiect pilot, "Drumurile Partituri - Respectarea vitezei, încântarea sufletului", prins în Strategia de Siguranță Rutieră. Proiectul presupune transformarea unor melodii celebre, precum "Ciocărlia" sau "Drumurile noastre", în marcaje rutiere. Șoferii vor auzi cântecele doar dacă nu depășesc limita de viteză.

31 ian. 2020, 07:08
FABULOS! CNAIR vrea să arunce banii pe senzori muzicali pe teme din „Ciocârlia” sau „Drumurile noastre” pentru vitezomani VIDEO

CNAIR vrea să-i convingă pe șoferi să nu depășească viteza legală prin trasarea pe carosabil a unor marcaje rutiere în relief care, atunci când treci cu mașina peste ele, scot sunetele unei piese. Americanii au instalat încă din 2014 astfel de marcaje pe celebra Route 66, care nu este foarte circulată, folosind piesa „America the Beautiful”.

CNAIR vrea să amplaseze marcajele astfel încât șoferii care respect limita de viteză să audă fie „Ciocârlia”, fie „Drumurile noastre”, scrie G4Media.

ATENŢIE, ŞOFERI! Trei motive pentru care poţi rămâne fără permis pe autostradă. S-a dat LEGEA!

Un alt proiect  se referă la creșterea asiguranței pe sectoarele de drum unde acum au loc cele mai multe accidente, așa numitele puncte negre. Statistica Poliției Rutiere arată că pe drumurile naționale sunt peste 300 de puncte negre din care 140 foarte periculoase.

„Obiectivul anului 2020 este acela de a demara procedura de licitație publică și încheiere în trim III 2020- trim IV 2020 (funcție de posibilele întârzieri survenite ca urmare a contestațiilor depuse de operatorii economici ) a unui contract de identificare a soluțiilor tehnice necesare creșterii siguranței rutiere în punctele periculoase de pe rețeaua de drumuri naționale”, scrie în Strategia de Siguranță Rutieră pe 2020, întocmită de CNAIR.

Conform Poliției Rutiere, cele mai periculoase drumuri din țară sunt DN2 București – Suceava, DN1 București – Brașov – Sibiu – Oradea – Borș și DN6 București – Craiova – Timișoara. Aproape 1900 de oameni își pierd anual viața în accidente de circulație.