CNAS: Eliberarea documentelor medicale pentru înscrierea copiilor în colectivităţi este gratuită

Analizele necesare pentru înscrierea copiilor în colectivităţi sunt efectuate gratuit, iar medicii de familie eliberează documentele necesare fără taxă.

03 sept. 2013, 11:56
CNAS: Eliberarea documentelor medicale pentru înscrierea copiilor în colectivităţi este gratuită

Eliberarea documentelor medicale pentru copii se face gratuit de către medicii de familie, în conformitate cu prevederile legale ale Contractului-Cadru şi normelor de aplicare ale acestuia, a anunţat, marţi, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

„Chiar dacă părinţii nu sunt asiguraţi, copiii până la 18 ani beneficiază în mod gratuit de documentele menţionate. Şi tinerii cu vârste între 18 ani şi 26 de ani, care sunt elevi sau absolvenţi de liceu, până la începerea anului universitar (dar nu mai mult de trei luni), ucenici sau studenţi şi nu realizează venituri din muncă, au dreptul la aceste analize gratuite”, a precizat conducerea CNAS, într-un comunicat de presă.

Analizele necesare pentru înscrierea copiilor în colectivitate sunt efectuate pe baza biletului de trimitere emis de medicul de familie.

De asemenea, medicii de familie acordă gratuit scutirile medicale şi actele necesare copiilor aflaţi în plasament din cadrul sistemului de asistenţă socială şi protecţia copilului.

Citeşte şi Nicolăescu: Pachetul de servicii medicale de bază trebuie însoţit de unul din asigurările private


loading...