HC Zalău şi FRH, sancţionate de CNCD în cazul Allison Pineau

Cristian Jura, secretar de stat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a declarat, miercuri, că acest organism a amendat HC Zalău și Federația Română de Handbal în cazul de rasism la adresa handbalistei franceze Allison Pineau (HCM Baia Mare).

02 mart. 2016, 12:07
HC Zalău şi FRH, sancţionate de CNCD în cazul Allison Pineau

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a constatat miercuri discriminarea și a dat următoarele sancțiuni: HC Zalău 5.000 lei (amendă, n. red.), Federația Română de Handbal 5.000 lei, observatorul meciului 3.000 lei și cei doi arbitri câte 2.000 lei”, a anunţat Cristian Jura.

CITEŞTE ŞI RUŞINOS. Evenimente ORIBILE în ROMÂNIA. Scandalul care ne va face DE RÂS în TOATĂ LUMEA

„Nu am primit filmul de la Jandarmerie, iar decizia a fost luată pe baza probelor existente la dosar”, a precizat oficialul CNCD.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a solicitat de la Jandarmerie un film despre meciul de la Zalău.

Suporterii echipei HC Zalău au avut manifestări rasiste față de Pineau (HCM Baia Mare), fostă jucătoare la Oltchim (2012-2013), dublă vicecampioană mondială cu naționala Franței (2009, 2011) și cea mai bună handbalistă a lumii în 2009, în meciul cu vicecampioana națională HCM Baia Mare, câștigat de echipa oaspete cu scorul de 36-26.

Comisia de Disciplină a FRH a decis în ședința sa din 15 februarie să amendeze clubul HC Zalău cu 2.000 lei și l-a sancționat să dispute trei jocuri oficiale pe teren propriu fără spectatori.

Ulterior, Comisia de Apel a FRH a admis apelul formulat de HC Zalău și a desființat hotărârea Comisiei Centrale de Disciplină, motivând că ”din analiza actelor puse la dispoziție de către cele două cluburi, înregistrării video avute la dispoziție, nu rezultă cu certitudine o atitudine a suporterilor echipei gazdă care să poată fi calificată cu tentă rasistă la adresa celor două sportive, Pineau Allison Marie și Do Nascimento Martinez Alexandra Priscila”.