CNCD îl anchetează pe George Buhnici după declarațiile controversate. „Nu întâmplător suntem pe primele locuri la mame minore și trafic de persoane”

Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-au autosesizat după declarațiile controversate făcute de George Buhnici despre ”femeile cu vergeturi” de pe plajă.

19 iul. 2022, 18:34
CNCD îl anchetează pe George Buhnici după declarațiile controversate. „Nu întâmplător suntem pe primele locuri la mame minore și trafic de persoane”

CNCD îl anchetează pe George Buhnici după declarațiile controversate. Csaba Asztalos, președintele CNCD, a explicat că, dacă se va decide că este o faptă de discriminare, se poate da o amendă contravențională între 2.000 și 100.000 de lei.

„Se va analiza limita libertății de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor și în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluție cât mai repede”, a spus Csaba Asztalos.

Întrebat dacă e vorba despre o atitudine larg răspânită în societate, Csaba Asztalos a declarat că „în principiu, condiția femeii în societatea din România e una dificilă. Suntem pe primul loc în UE la mame minore, pe primele locuri la traficul de ființe umane – toate acestea au legătură cu tratamentul în societate. Există și violența de familie cu femei ucise în fiecare an. Toate acestea au legătură cu un comportament în societate față de femei, unele moștenite istoric, altele create în diferite conjuncturi – competiție politică, publicitate etc, în care este exploatată sexualitatea femeii”.

Csaba Asztalos a mai spus că la CNCD au mai fost înregistrate plângeri legate de mesaje ce vizau femeile, precum cazul fostului ministru Ioan Rus, cazul TNR sau un cântăreț de manele care a avut o melodie jignitoare transformată în caz penal.

Declarațiile controversate ale lui George Buhnici: „Venim la mare ca să vedem piele și aș vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi”

În interviul controversat, George Buhnici a spus că bărbații merg la mare să vadă femei frumoase, nu piele cu vergeturi. Acesta le-a sugerat celor aflate în această situație să investească mai mult timp în mersul la sălile de fitness.

„Am văzut și fete care nu arată bine și nu aș vrea să se interpreteze, dar suntem la festival și putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să fi și consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeți pe la sală, fetelor. Venim la mare ca să vedem piele și aș vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, este declarația controversată a lui George Buhnici.

Buhnici a făcut și o glumă pe seama soției sale, Lorenda, despre care a zis că arată ca o minoră. ”Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!”. Lorena Buhnici a apărut apoi în cadru râzând, iar soțul ei a pus-o să facă o piruetă în fața camerei: „Uită-te la ea! Câți ani îi dai?” „25”, spune reporterul, iar Buhnici insistă: „25, mulțumesc”.

Citește și George Buhnici, prima reacţie după scandalul privind criticile aduse femeilor. Jurnalistul se declară victimă: „Nu mă voi opri să spun ce gândesc”

Citește și Alina Eremia îi dă replica lui George Buhnici după declarațiile controversate despre cum ar trebui să arate femeile: „Nu costă nimic, jur”