CNMR condamnă decizia Senatului României privind tăierea pădurilor virgine şi arborarea drapelului naţional!

În data de 21 februarie 2018 Senatul României a adoptat un amendament la legea nr 51/2006 prin care autoritățile publice locale și centrale pot dezvolta lucrări de infrastructură prin defrișarea teritoriilor împădurite inclusiv a pădurilor virgine ori cvasi-virgine. De asemenea tot Senatul României a respins un proiect de lege prin care se impunea ca măsură obligatorie arborarea drapelui național de către autoritățile naționale publice pe bulevardele, străzile principale și în intersecții cu 5 zile înainte de 1 decembrie 2018.

01 mart. 2018, 16:43
CNMR condamnă decizia Senatului României privind tăierea pădurilor virgine şi arborarea drapelului naţional!

Față de prima hotărâre, CNMR a decis să solicite avocatului poporului să se autosesizeze în vederea sesizării Curții Constituționale ale României în măsura în care legea va fi adoptată și de către camera deputaților în această formă deoarece „Aurul verde” este bunul cel mai de preț al omului și societății moderne. Jaful practicat de către anumiți politicieni în complicitate cu autorități ale Statului Român prin defrișarea unor cantități impresionante de material verde a condus la scăderea suprafeței împădurite a României la numai 23% din întreaga suprafață. Precizam că media europeană este de 32%, iar România este una din țările cu un bogat tezaur verde. Astfel această prevedere lezează în mod grav drepturile constituționale ale cetățeanului.

Față de cea dea doua decizie a Senatului, CNMR nu dorește să fie implicat în jocul electoral al opoziției și puterii însă va iniția în perioada imediat următoare o initiativă legislativă prin care autoritățile administrației publice locale, să arboreze drapelul național în fiecare zi a anului 2018, cu caracter obligatoriu pe bulevardele și străzile principale, în intersecții, cimitirele eroilor și în orice alt spațiu cu acces către public. Această inițiativă va fi depusă de către CNMR prin intermediul vicepreședintelui CNMR, domnul Remus Borza, deputat independent și vom demara o campanie amplă de susținere la nivelul tuturor grupurilor parlamentare.

„Cele două decizii ale Senatului denotă cinism și lipsă de patriotism, cu consecințe extrem de grave, atât pentru generațiile care urmează și sănătatea acestora, cât și pentru reconstruirea Națiunii Române și a Spiritului Național. Solicităm ajutorul tuturor membrilor Parlamentului în vederea blocării inițiativei legislative privind pădurile și acceptarea și votarea inițiativei legislative promovate de CNMR prin vicepreședintele Remus Borza, pentru arborarea permanentă a drapelului. CNMR respectă parlamentul ca instituție fundamentală a democrației, dar ne exprimăm regretul, dezamăgirea, frustrarea și uneori furia față de unele decizii adoptate fară consultarea cetățenilor din circumsripțiile fiecărui parlamentar.”