CNN: Liderul nord-coreean Kim Jong Un, în stare gravă după o operaţie. Un oficial SUA a susţinut chiar că se află în moarte cerebrală

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se află sub tratament după o operaţie arată un raport publicat de presa sud-coreeană, în timp ce CNN notează că starea acestuia ar putea fi foarte gravă. Mai mult decât atât, NBC, citând un oficial SUA, a transmis că Kim Jong Un s-ar afla în moarte cerebrală.

21 apr. 2020, 05:11

Un raport publicat de site-ul sud-coreean Daily ND, coordonat de dezertori nord-coreeni, arată că Kim Jong Un a fost supus unei intervenţii cardiovasculare la începutul acestei luni. „Fumatul excesiv, obezitatea și oboseala au fost cauzele directe ale intervenţiei cardiovasculare de urgenţă a lui Kim”, afirmă surse citate de site-ul amintit.

Citeşte şi Genial! Cum se fac testele de coronavirus în Coreea de Sud direct pe stradă cu zero contact între medic şi oameni

Informaţii despre starea liderului nord-coreean au venit însă şi dinspre Washington, corespondenta NBC, Katy Tur, postând pe Twitter o informaţie în care cita surse din serviciile secrete şi de la Departamentul de Stat în care afirma că liderul de la Phenian s-ar afla în moarte cerebrală. Ulterior ea a şters postarea, afirmând că ştirea nu este 100% sigură.

De asemenea, CNN a afirmat, citâtnd oficiali ai SUA, că preşedeintele Coreei de Nord s-ar afla în „mare pericol”, însă Casa Albă s-a ferit să comenteze oficial informaţia.

Postarea corespondentului NBC, Katy Tur: