Coadă de sute de metri la telecabina din Poiana Braşov. Mii de turişti au uitat de regulile sanitare

Mii de turişti s-au înghesuit, joi, la telecabina din Poiana Braşov pentru a se bucura de zăpada de pe vârful Postăvarul.

07 ian. 2021, 14:47

Coadă de sute de metri la telecabina din Poiana Braşov. Mii de turişti au uitat de regulile de protecţie sanitară şi s-au îmbulzit la telecabina din Poiana Braşov.

Coadă de sute de metri la telecabina din Poiana Braşov. Mii de turişti vor să urce pe Postăvarul

„Aici, în Postăvaru, sunt coada de Sinaia, Predeal, Azuga, Bușteni și tot restul stațiunilor unde azi nu s-a putut schia…”, scrie E G pe Facebook.

Salvamontiştii din Prahova au atras atenţia că este risc mare de avalanşa, de gradul 4, în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş, la altitudini de peste 1.800 de metri. În perioada următoare, în zona de munte sunt prognozate ninsori abundente.

„Oricât de pregătiţi aţi fi sau de ce echipamente performante dispuneţi, vă rugăm să nu abordaţi traseele turistice închise în sezonul de iarnă sau văile de abrupt. Lista traseelor turistice din judeţul Prahova care sunt închise o puteţi găsi pe www.salvamontprahova.ro”, arată Salvamont Prahova, pe Facebook.

Meteorologii au anunţat, pentru următoarele zile, ninsori abundente în zona montană.

„Nu vă riscaţi în mod inutil viaţa! Pentru turiştii care doresc să efectueze drumeţii în această perioadă, vă recomandăm câteva trasee ce pot fi parcurse în siguranţă: Sinaia – Poiana Stanii, Buşteni – Cascada Urlatoarea, Azuga – Cabana Susai, Cheia – Muntele Roşu”, atenţionează Salvamont Prahova.

 

 


loading...