Coadă de tiruri de aproximativ zece kilometri la frontieră

Tirurile care așteaptă să iasă din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse formează o coadă de aproximativ zece kilometri și ocupă una dintre cele două benzi pe sensul de mers București-Giurgiu al Drumului Național DN5.

28 iun. 2017, 16:45
Coadă de tiruri de aproximativ zece kilometri la frontieră

„De obicei, la mijlocul săptămânii, traficul mașinilor de marfă, al tirurilor, crește și acest lucru, cumulat cu faptul că șoferii de tiruri pot achiziționa vinieta de călătorie pe drumurile din Bulgaria doar de la cele două ghișee din punctul de frontieră duce la formarea cozilor”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt a ITPF Giurgiu, Cristina Onofrei.

Conform acesteia, polițiștii de frontieră lucrează pe două artere de mers, iar timpii de așteptare pentru cei ajunși în punctul de frontieră este de până la 29 de minute.

„Mereu sunt cozi aici și pe căldurile acestea ne este din ce în ce mai greu să stăm la coadă”, a declarat pentru AGERPRES unul dintre șoferii de TIR, aflat la mijlocul cozii formate, care a fost nevoit să renunțe la cămașă din cauza temperaturii ridicate

„Nu cred că este normal ca tirurile să stea în așteptare pe un drum național, să fie ocupată o bandă de mers a unui drum național aproape zilnic. E deranjant inclusiv pentru șoferii din localitățile riverane”, a declarat la rândul său un șofer din localitatea Frătești, județul Giurgiu, aflat la volanul unui autoturism.

În 24 de ore, prin PTF Giurgiu-Ruse intră sau ies din țară aproximativ opt sute de tiruri pe fiecare sens de mers, iar de la începutul anului, de când autoritățile bulgare au luat măsura ca vinietele de călătorie pe drumurile din Bulgaria să fie achiziționate doar din punctul de frontieră, cozile de tiruri au devenit o obișnuință.