Coadă uriașă la Institutul Cantacuzino. Oamenii au mers să cumpere un supliment imuno-stimulator

Cozi uriașe la Institutul Cantacuzino unde zeci de oameni au venit încă de dimineaţă ca să cumpere un medicament românesc nou lansat pe piaţă, care ajuta la imunizarea organismului împotriva infecţiilor respiratorii. Stocul de produs pentru adulti scos la vanzare la farmacia Institutului a fost vândut în 10 minute.

02 dec. 2020, 13:12
Coadă uriașă la Institutul Cantacuzino. Oamenii au mers să cumpere un supliment imuno-stimulator

Coadă uriașă la Institutul Cantacuzino. Zeci de persoane au mers miercuri dimineaţă la Institutul Cantacuzino să-și cumpere cel mai nou produs lansat pe piață de centrul de cercetare, un supliment cu proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, recomandat în perioadele cu infecții respiratorii. Este vorba despre Orostim-HV.

Încă de la primele ore ale dimineții, oamenii s-au așezat în fața Institutului Cantacuzino pentru a cumpăra noul medicament produs de specialiştii de la Institutul Cantacuzino.

Colonelul dr. Florin Oancea, directorul institutului, a precizat că este vorba despre un supliment alimentar obținut din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde.

„Are proprietăți antioxidante și de stimularea imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții, în special la infecții ale tractului respirator superior. OROSTIM-HV se administrează în perioade cu risc de apariție a acestor infecții respiratorii”, a mai precizat colonelul dr. Florin Oancea.

„Va fi comercializat atât pentru copii, cu flacoane de 10 sau 30 de capsule, la un preț de 25 sau de 60 de lei, precum și forma pentru adulți, la un preț de 30 de lei și 80 de lei. Tratamentul este de 10 zile, trei luni consecutiv”, mai a spus directorul Institutului Cantacuzino.

Citeşte şi: Vaccin antigripal. Directorul Institutului Cantacuzino: Sperăm ca până la sfârşitul anului să avem un produs sigur

Stocul de produs pentru adulti scos la vanzare la farmacia Institutului Cantacuzino s-a epiuzat în aproximativ 10 minute.

În viitor, cel mai probabil de la anul, se va vinde și în farmacii. Cura pentru un adult este de 30 de capsule care se administrează pe parcursul a 3 luni și costă 80 de lei.

Tratamentul pentru adulţi se administrează 10 zile timp de 3 luni consecutiv.

 

OROSTIM-HV, primul produs lansat pe piaţă de Institutul Cantacuzino după preluarea de către MApN

Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, Florin Oancea, a declarat că suplimentul alimentar OROSTIM-HV, care întăreşte imunitatea organismului la infecţii respiratorii, este primul produs lansat pe piaţă, după preluarea Institutului de către MApN.

„Specialiştii Secţiei Imunomodulatori împreună cu cei din Departamentul de Cercetare-Dezvoltare au reuşit într-un timp relativ scurt, aproximativ un an, să revitalizeze produsul OROSTIM. Iată că prin munca asiduă a celor care lucrează în acest institut am reuşit să scoatem pe piaţă acest produs imunomodulator OROSTIM-HV, care este un supliment alimentar obţinut dintr-un lizat atomizat din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde, folosit ca excipient. Are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii, în special ale tractului respirator superior. OROSTIM-HV se administrează în perioadele cu risc de apariţie a acestor infecţii respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii recurente, persoanelor de vârsta a treia şi celor cu stări de imunitate scăzută”, a precizat Florin Oancea, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul Institutului Cantacuzino.