Coaliţia arabă a bombardat Ambasada saudită din Yemen

Coaliția arabă, condusă de Arabia Saudită, a bombardat luni ambasada acestei țări din Yemen, care este închisă de la momentul în care rebelii houthi au preluat controlul capitalei Sanaa, la finalul lui 2014, transmite EFE, citând martori ai incidentului.

06 nov. 2017, 20:03
Coaliţia arabă a bombardat Ambasada saudită din Yemen

Avioanele alianței au lansat trei atacuri asupra complexului de clădiri din reprezentanța saudită, situată în sudul capitalei, potrivit surselor menționate.

Este pentru prima oară când coaliția care intervine militar în Yemen, din martie 2015, bombardează o misiune a unui stat membru.

Unica ambasadă care a rămas operațională la Sanaa este cea a Rusiei. Restul misiunilor diplomatice și-au închis porțile în 2015, potrivit Agerpres.

Bombardarea ambasadei, care nu a fost confirmată de Riad, s-a produs după o escaladare a tensiunii în urma acuzațiilor saudite la adresa Iranului, conform cărora acest stat ar fi furnizat racheta balistică lansată de rebelii houthi contra capitalei Arabiei Saudite și care a fost interceptată de forțele armatei ale acestei țări.

În replică, Riadul a anunțat recompense materiale pentru informații ce ar duce la arestarea liderului rebelilor houthi și a altor 39 de conducători ai acestora și a închis toate frontierele — aeriană, terestră și maritimă — ale Yemenului.