Coaliţia de guvernare, alături de mame şi de pensionari

Invitat ieri într-o emisiune de televiziune, premierul Victor Ponta a declarat că PSD și partidele din USD nu vor accepta refuzul PNL și PDL de a trece proiectele de amnistie fiscală pentru mame, pensionari și profesori, urmând ca săptămâna viitoare parlamentarii coaliției de guvernare "să se mobilizeze și să voteze legea".

26 aug. 2014, 11:25
Coaliţia de guvernare, alături de mame şi de pensionari

„Cred că erau cam 12.000 de mame care au primit indemnizații pentru creșterea copilului, 30.000 de pensionari și câteva sute de profesori din zone defavorizate care așteptau să vadă adoptă legea prin care erau scutiți de plata unor sume, care au depins de greşelile unor funcţionari. Eu îi asigur că legea va trece. Săptămâna viitoare, dacă nu vin PNL și PDL la Parlament, ne vom mobiliza și o vom vota noi”, a declarat Victor Ponta.

Sesiunea extraordinară a Senatului a fost suspendată, luni, după ce parlamentarii PNL şi PDL au decis să părăsească ședința înainte de votul proiectelor legislative privind amnistia fiscală. Astfel, din cauza lipsei de cvorum, măsura de reparație socială adresată pensionarilor, mamelor și profesorilor nu a mai putut fi adoptată.

Premierul a mai adăugat în timpul emisiunii de la România TV că există în acest moment două moduri de gândire economică, unul care respectă direcția impusă de Traian Băsescu în 2009-2011, care cere tăieri de venituri și austeritate, dar și o gândire care a aparținut USL, care are în vedere realizarea de reparații sociale și majorarea investițiilor.

„Sunt două moduri de gândire economică: unul din 2009-2011 care spune că «hai să tăiem salariile oamenilor și să fie austeritate», iar al doilea mod este cel al USL – de a face reparații, de a investi mai mult. Dar Klaus Iohannis nu a fost în USL”, a spus șeful Executivului.