Coaliţia de guvernare se reuneşte luni, în şedinţă, pentru a analiza concluziile primei săptămâni de guvernare Tudose

Publicat: Luni, 10 Iulie 2017 07:15 // Actualizat: Luni, 10 Iulie 2017 07:15 // Sursa: romaniatv.net

Şedinţa coaliţiei de guvernare va avea loc luni, de la ora 12.00, la Parlament, pentru a vedea care sunt concluziile primei săptămâni de guvernare şi care este calendarul de acţiuni pentru perioada următoare, la şedinţă fiind invitat şi premierul Mihai Tudose, alături de mai mulţi miniştri.

Coaliţia de guvernare se reuneşte luni, în şedinţă. Întrevederea va avea loc la ora 12.00, în biroul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, de la Camera Deputaţilor.

Prim-ministrul urmează să plece luni într-o vizită oficială la Bruxelles, context în care participarea sa la şedinţa coaliţiei de guvernare este incertă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara joi, la Parlament, că luni va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare, la care vor fi invitaţi premierul Mihai Tudose şi mai mulţi miniştri, pentru a vedea care sunt concluziile primei săptămâni de guvernare.

„Luni vom avea o coaliţie în care va fi invitat primul-ministru şi o serie de membri din Cabinet, care va hotărî domnul Tudose, şi vom discuta după prima săptămâna de guvernare care sunt concluziile lor şi care e calendarul de acţiuni pentru perioada următoare”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a afirmat şi duminică seara, la România TV, că a convenit cu premierul Mihai Tudose ca în fiecare zi de luni acesta să participe la şedinţa coaliţiei de guvernare, pentru a prezenta săptămânal raportul de activitate, în condiţiile în care prim-ministrul îşi doreşte să îl ”simtă aproape" şi să existe o comunicare foarte strânsă cu liderii coaliţiei.

„Se va întâmpla ceea ce speram să se întâmple, ceea ce vorbisem să se întâmple şi cu primul Guvern. Eu am spus în mai multe rânduri, numai că fiecare prelua ce voia şi rostogolea ceea ce voia la televizor. Ideea nu e să faci o evaluare la partid, nu partidul trebuie să facă evaluarea, evaluarea şi-o face Guvernul. Şi Mihai Tudose e un om pe care eu îl apreciez foarte mult ca şi pragmatism, ca şi viziune economică şi care munceşte foarte mult. În fiecare luni - poate că în această vacanţă de vară n-o să fie chiar în fiecare luni -, Guvernul vine şi prezintă coaliţiei ceea ce a făcut în săptămâna precedentă, ce urmează să facă în săptămâna următoare. Aşa se va întâmpla”, a spus Liviu Dragnea. 

Liderul PSD a susţinut că este firesc să existe o discuţie în coaliţie cu privire la activitatea Guvernului, astfel încât Executivul să poată fi sprijinit.

„Nu suntem ca o comisie, ca nişte inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stăm cu ochelarii pe nas, cu cotiere si cu testul grilă,  nu se face aşa. Suntem aceiaşi oameni, suntem aceiaşi colegi, împreună am câştigat alegerile, împreună muncim şi depunem eforturi ca acest act de guvernare să meargă înainte. Ei ne spun ce au făcut, e nevoie de decizii politice sau de aprobări politice pentru nişte decizii care ţin de actul de guvernare, este firesc să fie o discuţie în coaliţie şi coaliţia în ansamblul ei să sprijine, poate să-şi spună şi un punct de vedere”, a completat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a susţinut că „regula” va fi că „în fiecare zi de vineri va fi transmis liderilor coaliţiei materialul pentru luni, ca să aibă timp să se uite şi să fie o discuţie aplicată”.

„Mâine (luni – n.r.) va fi prima întâlnire importantă cu Guvernul, pe care o aşteptam de şase luni de zile, un premier bine aplicat, bine organizat, ordonat, care vine şi ne prezintă ceea ce a prezentat deja, raportul de activitate pe prima săptămână, spunând ce va face în următoarea săptămână”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a subliniat că premierul Mihai Tudose i-a transmis că îşi doreşte să îl simtă aproape şi să existe o comunicare foarte strânsă cu coaliţia de guvernare.

„Eu, când am avut prima discuţie cu domnul Tudose, înainte de a-l propune ca premier, a zis că vrea să mă simtă aproape şi să simtă şi partidul aproape şi coaliţia aproape şi că vrea ca în permanenţă să existe comunicare foarte strânsă şi în timp real cu PSD şi cu coaliţia în ansamblu”, a conchis Liviu Dragnea. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Brigitte Pastramă DE NERECUNOSCUT la 20 de ani, fără operații estetice. Care este de fapt, numele ei de fată
Brigitte Pastramă DE NERECUNOSCUT la 20 de ani, fără...
HUFF.RO
HUFF.RO
1
EUR
4.8721
RON
01 Oct
noapte 11 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H