Coaliţia internaţională îi NIMICEŞTE pe jihadişti: 15 atacuri într-o singură zi

SUA și partenerii lor din coaliția antijihadistă internațională au lansat 15 atacuri asupra pozițiilor din Siria și Irak ale grupării Statul Islamic (SI) începând de marți dimineață, a anunțat comandamentul Forței operative comune (CJTF), informează Reuters, citată de Agerpres.

25 feb. 2015, 13:42
Coaliţia internaţională îi NIMICEŞTE pe jihadişti: 15 atacuri într-o singură zi

Nouă lovituri au vizat pozițiile SI de pe teritoriul sirian, iar șase dintre aceste atacuri au lovit trei unități de luptă și câteva poziții ale SI din zona orașului Kobani, potrivit CJTF, citată de Agerpres.

În Irak, coaliția internațională condusă de SUA a lansat șase atacuri asupra pozițiilor jihadiste de la Al-Assad, Mosul și Ramadi, lovind patru unități de luptă și 11 clădiri ale SI, printre alte ținte.

Potrivit unor oficiali militari americani, în aprilie sau mai va fi lansată o operațiune pentru recucerirea orașului Mosul, al doilea ca mărime din Irak, dacă forțele irakiene și kurde vor fi pregătite până atunci. Operațiunea va implica 20.000-25.000 de militari, citată de Agerpres.

Citeşte şi Siria: În 5 luni au fost ucise 1.600 de persoane

Mosul este un punct strategic întrucât se află într-o zonă bogată în petrol. În prezent, între 1.000 și 2.000 de luptători ai SI asigură controlul asupra orașului, care a fost capturat în iunie de la trupele irakiene.