Coaliţia, şedinţă de urgenţă pentru candidatul la Primăria Capitalei. Surse RomâniaTV: Cîrstoiu OUT! PSD îl vrea pe Piedone, PNL refuză categoric!

Update. Cătălin Cîrstoiu s-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei, arată sursele RomâniaTV. Liderii coaliției PSD - PNL sunt așteptați în continuare să facă un anunț oficial în acest sens.
Filip Stan
23 apr. 2024, 00:15
Coaliţia, şedinţă de urgenţă pentru candidatul la Primăria Capitalei. Surse RomâniaTV: Cîrstoiu OUT! PSD îl vrea pe Piedone, PNL refuză categoric!

UPDATE. Cătălin Cîrstoiu a venit ultimul și a plecat primul de la ședința coaliției. Din primele informații, le-a spus liderilor că mandatul este pe masa coaliției. Până acum nu a fost nicio decizie clară din partea celor doi lideri. Cei doi sunt încă în ședință, negociază de mai bine de 13 ore cine va fi candidatul final la Primăria Capitalei.

UPDATE. Sunt mai multe scenarii luate în calcul la acest moment. Potrivit unor surse RomâniaTV, sunt șanse ca medicul Cătălin Cîrstoiu să rămână candidatul PSD – PNL la Primăria Capitalei, dar trebuie lămurite anumite aspecte. Un alt scenariu e ca medicul să fie înlocuit. În plus, social-democrații ar fi venit la masa negocierilor cu varianta susținerii pentru Cristian Popescu Piedone, însă liberalii ar fi refuzat vehement această propunere.

UPDATE. Cătălin Cîrstoiu a ajuns la Guvern, acolo unde are loc ședința coaliției. A fost chemat la aceste negocieri după mai bine de opt ore în care liderii PSD și PNL au discutat despre cine ar trebui să-i ia locul în cursa pentru Primăria Capitalei. S-a discutat ca medicul să fie retras din cursă.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, spune că, din punctul său de vedere, decizia privind candidatura la Primăria Capitalei îi aparține medicului Cătălin Cîrstoiu, informează Mediafax. El susține că o decizia finală va fi luată în cursul acestei zile.
„Mandatul lui este pe masa coaliției, dar în acest moment cred că e primul care trebuie să spună dacă merge sau nu înainte, pentru că toată presiunea și tot ce s-a întâmplat s-au revărsat asupra dumnealui, în primul rând. Sigur că va fi o discuție, în coaliție, cu dumnealui, dar eu înclin să cred că decizia îi aparține”, afirmă Lucian Romașcanu.

El susține că doctorul Cătălin Cîrstoiu nu a fost abandonat. „A fost un candidat care a venit dintr-o coaliție care s-a născut destul de greu, de unde și pierderea de timp în lansarea candidaturii sale. Apoi, să urnești două partide foarte mari pe un candidat și pe o campanie comună nu e un mecanism extrem de simplu, dar din punct de vedere al verbului a abandona, asta înseamnă o intenție, ceea ce nu a existat”, adaugă social-democratul. Lucian Romașcanu spune că luni va fi decis candidatul PSD-PNL la primăria Capitalei.

„Sigur că dacă domnul Cîrstoiu va decide să se retragă nu este o chestiune de costuri, pentru că până la urmă ţi le asumi. Este un lucru în care va trebui. Pentru mine este o oarecare amărăciune pentru că nu am apucat să vorbim despre viziunea domnului Cîrstoiu despre Bucureşti, despre viziunea contracandidaţilor. Am discutat foarte mult despre foarte puţin, aş zice eu. O să vedem”, a afirmat Lucian Romaşcanu, luni la Parlament, relatează News.ro.

Întrebat în cazul în care se retrage Cîrstoiu, dacă este bătut în cuie că va fi un candidat comun al coaliţiei sau se merge şi pe candidaţi separaţi, Romaşcanu a răspuns: „Toate declaraţiile conducerii celor două partide au fost în sensul unui candidat comun şi acesta este şi sensul acestei alianţe, cel puţin la nivel central”. „N-are rost să avem listă comună, să avem candidaţi comuni la sectoare şi să nu avem un candidat comun la Capitală, deci eu cred că se va merge pe un candidat comun care poate fi, până la urmă, domnul Cîrstoiu. Nu s-a luat nicio decizie”, a completat el.

Purtătorul de cuvânt al PSD nu a putut spune cine va fi candidatul comun şi a adăugat PSD şi PNL i-au oferit sprijinul lui Cătălin Cîrstoiu. „Aţi văzut întâlniri de campanie, acţiuni împreună cu sectoarele, lucru la programele de guvernare împreună cu Gabi Firea şi Sebastian Burduja. Pentru cineva care intră pentru prima oară într-o asemenea competiţie, lucrurile sunt cu totul noi şi probabil că dinamica pe care ar fi simţit-o ca necesară domnul Cîrstoiu a fost diferită de cea din teren. Poate că puteam face mai mult. Cu certitudine facem mai mult. Lucrurile erau în prindere de viteză. Acum o să vedem care este rezultatul. A fost un candidat care a venit dintr-o coaliţie care s-a născut destul de greu, de unde şi pierderea de timp în lansarea candidaturii sale. Apoi să urneşti două partide foarte mari pe un candidat şi pe o campanie comună, iarăşi nu este un mecanism extrem de simplu, dar din punct de vedere a verbului a abandona asta înseamnă o intenţie, ceea ce pot să vă spun cu certitudine că nu a existat”, a mai explicat el.

Acesta a mai spus că mandatul lui Cătălin Cîrstoiu privind candidatura este pe masa coaliţiei, iar medicul ar trebui să zică dacă se retrage sau merge mai departe.

„Mandatul său este pe masa coaliţiei, dar în acest moment cred că este primul care trebuie să spună dacă merge sau nu înainte pentru că toate presiunea şi tot ce s-a întâmplat s-au revărsat asupra dumnealui, în primul rând. Sigur că va fi probabil împreună cu dumnealui în coaliţie o discuţie, dar eu înclin să cred că decizia îi aparţine. Lucrurile nu vor decurge cu uşurinţă, dar eu cred că pot decurge înspre un rezultat bun al domnului Cîrstoiu la Bucureşti. Lucrurile sunt foarte complicate. V-o spun ca un observator profesionist, că e în fişa postului, dar şi ca un telespectator sau cititor de media, mult foarte mult a fost dedicat atacului împotriva domnului Cîrstoiu, iar ceilalţi doi candidaţi şi-au văzut de treaba şi au fost promovaţi aşa cum probabil ar fi trebuit să fie toţi. A fost o lipsă de balans pe care am văzut-o, nu acuz pe nimeni, iar acest lucru sigur că are şi repercursiuni în ceea ce înseamnă opinia publică”, a completat social-democratul Romaşcanu.

Chestionat ce va fi mai important să aveţi primarul general sau să câştige coaliţia Consiliul General, Lucian Romaşcanu a replicat: „Sunt foarte atent la ce spun acum, dar în acelaşi timp este clar ce spune istoria – un primar are nevoie de Consiliul General”.

„Nu este o chestiune de rea voinţă neapărat, este o chestiune de conflict de viziuni şi am văzut că atunci când nu există o alianţă în Consiliu care să susţină primarul, lucrurile merg destul de prost. Deci mie mi-ar plăcea să avem şi primarul şi Consiliul pentru a duce proiectele necesare pentru Bucureşti, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii patru ani”, a mai precizat el.

El a mai spus că strategia coaliţiei, în cazul în care se retrage din competiţia pentru şefia PMB medicul Cătălin Cîrstoiu, este înlocuirea acestuia cu un alt candidat comun cu şanse să câştige Primăria Capitalei.

„Dacă domnul Cîrstoiu se va retrage, strategia coaliţiei este de a înlocui cu un alt candidat cu şanse, acelaşi pentru coaliţie. Da, candidat comun. Nu cred că se va merge pe candidat separat. Nu ştiu. Nu sunt acolo (la discuţia liderilor coaliţiei – n.r.). Nu pot să vă zic acum cum se va termina această şedinţă. Cu certitudine alianţa va avea un candidat unic. Acesta este un fapt şi este menţionat de ambii preşedinţi (PSD şi PNL – n.r.). Sunt convins că îl vom afla astăzi”, a conchis Romaşcanu.

UPDATE: Şedinţa Coaliţiei s-a încheiat, au rămas la discuţii Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Rareş Bogdan a refuzat oferta de a candida din partea Coaliţiei la Primăria Capitalei.

UPDATE: Surse citate de România TV anunţă că medicul Cîrstoiu va fi retras de Coaliţie. Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost ”cam singur în precampania asta”. ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a afirmat el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

UPDATE: Rareş Bogdan, înainte de şedinţa coaliţiei: Dacă vrem să mai funcţioneze coaliţia, cred că e nevoie să avem mintea la noi şi să venim cu candidat unic. Dacă mergem cu candidat separat, dinamităm şansele lui Tuţă şi Hopincă.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, înainte de şedinţa coaliţiei, că dacă vor să mai funcţioneze coaliţia, crede că e nevoie să aibă mintea la ei şi să vină cu candidat unic, pentru că, dacă merg cu candidat separat, dinamitează şansele lui George Tuţă şi Rareş Hopincă, candidaţii comuni ai celor două partide la sectoarele 1 şi 2. ”E o situaţie grea, dar trebuie să ieşim astăzi cu o soluţie finală”, a mai spus liberalul.

Prim-vicepreşedintele PNL a declarat la sediul central al PNL că în cadrul şedinţei coaliţie vor discuta despre cum a evoluat ultima săptămână şi ce se întâmplă.

Întrebat dacă un nou candidat al coaliţiei lansat după ziua de astăzi are şanse în condiţiile în care şi medicul Cătălin Cîrstoiu a fost anunţat târziu, Rareş Bogdan a spus: ”E o situaţie grea, dar trebuie să ieşim astăzi cu o soluţie finală”.

Despre scenariile unui candidat unic al coaliţeii  sau candidaţi separaţi la Primăria Capitalei, Rareş Bogdan a răspuns: ”Dacă vrem să mai funcţioneze coaliţia, cred că e nevoie să avem mintea la noi şi să venim cu candida tunic. Dacă mergem cu candidat separat, dinamităm şansele lui George Tuţă şi a lui Rareş Hopincă.

Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa. Decizia vine în condiţiile în care doctorul trebuia să îşi depună caniddatura, luni, la Biroul Electoral Municipal. Liberalii iau în calcul inclusiv să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care medicul nu va mai fi candidatul alianţei PSD-PNL, în timp ce PSD vrea ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, membru de partid.

 

Coaliţia PSD-PNL se reuneşte,luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa. Decizia vine în condiţiile în care doctorul trebuia să îşi depună caniddatura, luni, la Biroul Electoral Municipal. Liberalii iau în calcul inclusiv să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care medicul nu va mai fi candidatul alianţei PSD-PNL, în timp ce PSD vrea ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, membru de partid.

Decizia va fi dificilă în condiţiile în care Cătălin Cîrstoiu, care este vizat de acuzaţii de incompatibilitate, a anunţat că nu se retrage, dar că mandatul său este pe masa coaliţiei.

PNL, prin vocea preşedintelui Nicolae Ciucă, spune că, în caz de nevoie, va avea propriul candidat, iar preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, în cazul retragerii lui Cîrstoiu, susţine în continuare ideea candidatului comun, dar vrea un candidat membru de partid, considerând că ”perioada de independenţă a apus”.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat la Roma, întrebat de presa din ţară dacă ia în calcul o candidatură la Primăria Capitalei, că încă nu şi-a ales capitala şi nu ştie dacă să candideze la Roma, la Londra, la Paris sau la Madrid.

”În continuare doctorul Cîrstoiu reprezintă o opţiune extrem de serioasă, dacă noi vom fi suficient de serioşi să o sprijinim”, a spus Rareş Bogdan, precizând că, la bâlbele şi degringolada care au fost în susţinerea doctorului Cîrstoiu, e normal ca presa să întrebe.

EXCLUSIV | Victor Ponta, dezvăluiri incendiare despre o posibilă candidatură la Primăria Capitalei: „Coaliția trebuie să ia o decizie!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în weekend că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, el subliniind că cele două formaţiuni vor avea candidat comun la alegerile locale din acest an pentru Primăria Bucureşti.

”Domnul Cîrstoiu nu e un criminal, iertaţi-mă! Înţeleg campania… dom-le, e un medic de excepţie e un decan la UMF, un om care şi-a clădit profesional tot ce se poate, este solicitat şi în România şi în străinătate pentru operaţii şi nu face operaţii simple. Haideţi să fim corecţi!”, spunea Ciolacu.

Liderul PSD arăta că discuţia va avea loc luni.  „O să vorbim luni. E atât de simplu, e corect. Nu-mi cereţi mie să iau decizii eu e incorect pentru un om de asemenea valoare profesională să fac acest lucru”, a mai afirmat Marcel Ciolacu referindu-se la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri seară, întrebat dacă este mulţumit de explicaţiile date de Cătălin Cîrstoiu şi dacă acesta rămâne candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, că nu ştie ce a declarat Cîrstoiu, astfel că îşi menţine afirmaţiile de joi seară.

EXCLUSIV | Cristian Popescu Piedone explică teoria „oului” PSD-PNL: „Coaliția e o cloșcă. Au văzut că nu le iese oul, dar nu mai au timp să-l schimbe”

”Îmi cer scuze, nu pot să comentez, nu am văzut ce a declarat domnul doctor, aţi fost aici, aţi văzut care a fost activitatea mea, motiv pentru care în acest moment nu s-a schimbat nimic faţă de ceea ce am declarat aseară. Domnul doctor Cîrstoiu, în acest moment a îndeplinit o solicitare care i-a fost adresată în mod normal să clarifice toate probleme care s-au ivit în spaţiul public, nu ştiu dacă a făcut-o sau nu, adică a avut loc această conferinţă de presă, care au fost rezultatele, ce s-a întâmplat acolo nu ştiu, nu pot să comentez”, a replicat Ciucă.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost ”cam singur în precampania asta”. ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a afirmat el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat un adevărat lux
Capital.ro
Decizie privind PUNCTUL DE AMENDĂ. Milioane de șoferi așteptau vestea cu sufletul la gură
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Locuri de muncă pentru români! Salariile depășesc 7.000 de lei!
Adevarul
Caravană electorală, atacată cu bâtele într-o comună din județul Buzău VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Prințesa Kate, vedeta familiei regale. Trăsăturile care o pun în centrul atenției
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Ce i-a făcut Iancu Sterp lui Jador în momentul în care l-a văzut, după ce mama Geta l-a jignit
Cancan.ro
Câți euro a primit Sorin Pușcașu pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars. Îi datorează o parte din bani lui Zmărăndescu!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Codul penal urmează să sufere modificări: Părinții care îți abuzează fizic sau emoțional copiii riscă pedeapsa cu închisoarea
Capital.ro
SE PLĂTESC 15.000 de lei pentru români. Decizia anunțată astăzi, 30 MAI: Luăm o măsură importantă
StirileBZI
Creșterea salariului minim va duce la un val de scumpiri. Experții spun că este un efect de domino
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'