Coca – Cola anunţă restructurări masive în toată lumea. Mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă în pandemia COVID-19

Coca - Cola va desfiinţa peste 2.000 de locuri de muncă la nivel mondial, mai mult de jumătate dintre acestea în Statele Unite. Cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume este nevoit să accelereze un program de restructurare din cauza pandemiei de COVID-19.

18 dec. 2020, 13:17
Coca – Cola anunţă restructurări masive în toată lumea. Mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă în pandemia COVID-19

Coca – Cola anunţă restructurări masive din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19. La nivel global vor fi desfiinţate 2.200 de locuri de muncă, dintre care 1.200 în SUA, transmite agenţia Reuters, citată de News.ro.

Producătorul de băuturi răcoritoare a anunţat încă din luna august că oferă pachete de plecări voluntare pentru 4.000 de angajaţi din Statele Unite, Canada şi Porto Rico. Coca – Cola vrea să-şi reducă forţa de muncă, în contextul impactului crizei sănătăţii asupra vânzărilor sale.

Citeşte şi: Coca-Cola, testată pozitiv la Covid-19. Experiment inedit făcut de un deputat

Coca – Cola anunţă restructurări masive în toată lumea din cauza crizei COVID-19

Coca – Cola a anunţat joi că nu va dezvălui numărul angajaţilor care au acceptat pachetul. De asemenea, compania nu va oferi detalii referitoare la ritmul concedierilor, notează sursa citată.

Restructurările realizate de Coca – Cola survin în condiţiile în care milioane de americani primesc ajutoare de şomaj din cauza celui de-al doilea val de infecţii cu COVID-19 care afectează activitatea companiilor.

„Pandemia nu este cauza acestor schimbări, dar a fost un catalizator pentru accelerarea măsurilor”, a anunţat Coca-Cola într-un comunicat.

La sfârşitul anului trecut, Coca-Cola avea 86.200 de angajaţi, dintre care 10.400 în Statele Unite. Aproximativ 500 de locuri de muncă vor fi desfiinţate la Atlanta, unde se află sediul central al Coca-Cola.

Citeşte şi: Care sunt cele 10 spitale ce vor avea primele doze de vaccin anti-Covid. Ar putea ajunge în România în perioada 26-31 decembrie