Coca-Cola HBC se va delista de la bursa din New York

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, intenţionează să se delisteze luna viitoare de la New York Stock Exchange, transmite Reuters.

01 iul. 2014, 07:20
Coca-Cola HBC se va delista de la bursa din New York

În 2013, Coca-Cola HBC, fosta Coca-Cola Hellenic, şi-a mutat sediul fiscal din Grecia în Elveţia şi, de asemenea, a decis ca listarea principală a acţiunilor să se realizeze la bursa de la Londra în ideea de a-şi îmbunătăţi accesul la pieţele de capital, informează Agerpres.

Citeşte şi Coca-Cola HBC angajează oameni care au cel puţin studii medii

Programul de certificate americane de depozite (American Depositary Receipts – ADRs) de la New York Stock Exchange nu a contribuit prea mult la facilitarea tranzacţionării acţiunilor, reprezentând doar 1,3% din volumul total în ultimele 12 luni, a anunţat Coca-Cola HBC.

‘De când am decis ca listarea principală a acţiunilor să se realizeze la bursa de la Londra, în 29 aprilie 2013, Regatul Unit a devenit principala piaţă de tranzacţionare a acţiunilor noastre’, se arată în comunicatul companiei.

Delistarea de la bursa din New York ar urma să devină efectivă la sfârşitul acestei luni.

Citeşte şi ACCIDENT lângă Ploieşti. Un TIR cu Coca Cola s-a răsturnat din cauza drumului alunecos

În primul trimestru din 2014, Coca-Cola HBC a înregistrat pierderi de 35,8 milioane de euro, sau 0,10 euro pe acţiune, comparativ cu pierderi de 15,9 milioane de euro, sau 0,04 euro pe acţiune, în perioada similară a anului trecut.

De asemenea, cifra de afaceri a scăzut şi ea cu 7%, până la 1,33 miliarde de dolari, de la 1,43 miliarde de euro în urmă cu un an, în condiţiile în care volumul vânzărilor a scăzut cu 4% până la 409 milioane lăzi.

Şeful Coca-Cola HBC a subliniat că grupul şi-a menţinut cota de piaţă în termeni de volum şi valoare pe 15 pieţe de băuturi acidulate şi pe 13 pieţe de băuturi non-alcoolice. Concret, grupul şi-a menţinut sau şi-a majorat cota pe pieţe precum Austria, Belarus, Bosnia, Irlanda, România, Rusia, Serbia şi Ucraina.

Operaţiunile Coca-Cola HBC acoperă 28 de ţări, majoritatea din Europa, deservind peste 560 de milioane de oameni. Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.