Coca-Cola, Pepsi şi Nestle, cei mai mari poluatori cu plastice de pe planetă. Este al treilea an la rând când aceşti giganţi nu fac nimic pentru protejarea mediului

Coca-Cola, PepsiCo și Nestlé au fost acuzați de „zero progrese” în ceea ce privește reducerea deșeurilor din plastic, după ce au fost numite pentru al treilea an consecutiv cei mai importanți poluatori din lume.

07 dec. 2020, 23:45
Coca-Cola, Pepsi şi Nestle, cei mai mari poluatori cu plastice de pe planetă. Este al treilea an la rând când aceşti giganţi nu fac nimic pentru protejarea mediului

Coca-Cola a fost plasată pe locul 1 în materie de poluatori din plastic, de către Break Free From Plastic, în auditul său anual, după ce sticlele acestei companii au fost cel mai des găsite aruncate pe plaje, râuri, parcuri și în diferite locuri de depozitare a gunoiului, în 51 din 55 de țări chestionate. Este o situaţie mai gravă chiar decât anul trecut, când a fost cea mai frecventă sticlă aruncată în 37 de țări, din 51 chestionate, scrie The Guardian.

Citeşte şi Poluarea a ajuns şi pe „acoperişul lumii”. Descoperire neaşteptată a cercetătorilor, pe muntele Everest

Lipsa de interes a Coca-Cola faţă de mediu este mai mare decât ale PepsiCo și Nestlé combinate: marca Coca-Cola a fost găsită pe 13.834 bucăți de plastic, marca PepsiCo pe 5.155, iar marca Nestlé pe 8.633.

Auditul anual, realizat de 15.000 de voluntari din întreaga lume, identifică cel mai mare număr de deşeuri din plastic, ale celor mai mari mărci globale, găsite în diverse ţări ale lumii. Anul acesta au fost colectate 346.494 de deșeuri din plastic, dintre care 63% au fost asociate în mod clar cu o marcă de consum.

Coca-Cola a fost aspru criticată de militanții ecologiști la începutul acestui an, când a anunțat că nu va abandona sticlele de plastic, spunând că acestea sunt foarte populare printre clienți.