„Cocoşatu” pune lacăt pentru patru zile. Clienţii s-au mutat la Gil GALERIE FOTO

Marţi la prânz, câţiva angajaţi ai restaurantului „La Cocoşatu'“, al cărui patron Ion Oiţă s-a sinucis luni, încărcau un grătar în maşină, restaurantul fiind închis. Toţi clienţii s-au mutat alături, la Gil.

06 dec. 2011, 15:13

Angajaţii care erau încă mai erau marţi la restaurantul din Băneasa au refuzat să ofere informaţii, motivând că va fi organizată o conferinţă în care vor fi date mai multe detalii despre viitorul afacerii lui Oiţă.

Locul este pustiu. Câteva femei au ieşit cu câte o casoletă de carne, iar câţiva bărbaţi au închis poarta când au aflat că au de-a face cu presa.

Clienţii, preluaţi de Gil

Deocamdată localul este închis pentru aproximativ patru zile, după cum a declarat Mihăiţă Preda, grataragiu la restaurantul concurent, „La Gil“. „Dacă închid de tot cei de la «Cocoşatu’», eu nu mai vin la muncă pentru că nu fac faţă comenzilor“, a spus Mihăiţă învârtind micii imenşi pe grătar.

De luni după-amiază, la „Gil“ au tot venit clienţii care de obicei cumpărau de la „Cocoşatu’“, iar unii dintre ei au recunoscut că sunt mai buni aici. „Asta e, Cocoşatu a rămas cu renumele“, a conchis Mihăiţă.

Trei ipotezele pentru sinuciderea lui Oiţă

1. Boala i-a pus ştreangul de gât. Luni, imediat după moartea afaceristului, rudele s-au grăbit să declare că omul era bolnav de ciroză în ultimul stadiu, astfel încât nu mai suporta suferinţa. „În ultima vreme a slăbit foarte mult şi se simţea tot mai rău“, declara marţi fratele omului de afaceri.

2. Dramele familiei. Alte voci apropiate lui Ion Oiţă au susţinut că acesta era de mai mult timp măcinat de drama pe care o trăia fiul său, imobilizat într-un scaun cu rotile în urma unui accident de motocicletă pe care l-a avut în 2004. Florin Oiţă, fiul omului de afaceri, are 36 de ani, iar în urma accidentului i-a fost amputat un picior. Băiatul promitea o carieră frumoasă în tenis. Surse din preajma familiei Oiţă au spus că în ultima vreme Florin avea probleme de sănătate, astfel încât tatăl său ar fi împrumutat bani pentru a-l trimite la tratament în Germania.

3. Probleme financiare. O a treia ipoteză ar fi datoriile foarte mari pe care Oiţă le avea. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanaţe, firma condusă de Ion Oiţă, „La Cocoşatu’ SRL” avea, în 2010, o cifră netă de afaceri de 1.705.840 de lei, însă valoarea totală a datorii depăşea 5 milioane de lei (5.003.849).