Cocteilul de anticorpi folosit de Donald Trump pentru tratarea COVID-19, recomandat în UE

Cocteilul de anticorpi dezvoltat de compania farmaceutică Regeneron, care a fost folosit de Donald Trump, fostul preşedinte SUA, împotriva COVID-19, poate fi folosit în Uniunea Europeană. Anunţul a fost făcut vineri de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

26 feb. 2021, 15:46
Cocteilul de anticorpi folosit de Donald Trump pentru tratarea COVID-19, recomandat în UE

Pacienţii infectaţi cu COVID-19 pot beneficia de cocteilul de anticorpi folosit de Donald Trump şi dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron, după cum a recomandat Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Recomandarea EMA poate fi urmată de statele membre ale Uniunii Europene pentru folosirea combinaţiei de casirivimab şi imdevimab înaintea eliberării autorizaţiei de comercializare, transmite Reuters, citată de G4Media.

Cocteilul de anticorpi folosit de Donald Trump pentru tratarea COVID-19. Mod de administrare

Statele Unite au aprobat încă din noiembrie 2020 utilizarea cocteilului de anticorpi dezvoltat de Regeneron pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19. Unul dintre pacienţii trataţi astfel a fost Donald Trump, la acea vreme preşedintele Statelor Unite.

Potrivit sursei citate, medicamentul se administrează sub formă de picături.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 26 februarie. Numărul infectărilor în uşoară sădere, în ziua schimbării metodologiei de raportare a cazurilor

Anticorpii monoclonali din formulă se obţin prin reproducerea celor naturali produşi de organismul uman pentru a lupta cu infecţiile.

„În ceea ce priveşte siguranţa, cele mai multe efecte secundare raportate au fost uşoare sau moderate, dar s-au observat şi reacţii legate de infuzie (inclusiv reacţii alergice), care trebuie monitorizate”, a arătat EMA.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că studiul în timp real al combinaţiei produse de Regeneron continuă şi va sta la baza recomandării de aprobare a comercializării în UE. EMA mai analizează şi alte tratamente cu anticorpi, de la Eli Lilly şi Celltrion.

Regeneron a anunţat joi că o comisie independentă a stabilit că medicamentul împotriva coronavirusului are o „eficienţă clinică clară” pentru reducerea ratelor de spitalizare şi deces ale pacienţilor.

Citeşte şi: Tratamentul primit de Trump împotriva COVID-19 ar putea fi folosit şi în România. Motivul ULUITOR pentru care nu a ajuns în spitale