Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe

Publicat: Sâmbătă, 04 Noiembrie 2017 09:00 // Actualizat: Sâmbătă, 04 Noiembrie 2017 12:00 // Sursa: romaniatv.net

O avertizare cod galben de ceaţă a fost emisă de meteorologi, sâmbătă dimineaţă, pentru mai multe zone din țară. Poliţiştii le recomandă şoferilor atenţie sporită în trafic pe drumurile unde este ceaţă.

COD GALBEN:

Valabil de la 04-11-2017 ora 10:00 până la 04-11-2017 ora 12:00

In zona : Județul Alba: Aiud, Alba Iulia, Ocna Mureș, Sebeș, Teiuș, Blandiana, Bucerdea Grânoasă, Ciugud, Cut, Galda de Jos, Hopârta, Jidvei, Lopadea Nouă, Mihalț, Mirăslău, Pianu, Rădești, Săliștea, Sâncel, Sântimbru, Șibot, Șona, Stremț, Unirea, Vințu de Jos;

Județul Brașov: Brașov, Codlea, Ghimbav, Predeal, Beclean, Bod, Dumbrăvița, Hălchiu, Hărman, Mândra, Părău, Sânpetru, Șercaia, Șinca, Viștea, Voila;
Județul Sibiu: Avrig, Miercurea Sibiului, Săliște, Tălmaciu, Apoldu de Jos, Boița, Cârța, Cristian, Orlat, Porumbacu de Jos, Șura Mică;

Județul Mureș: Sighișoara, Târgu Mureș, Iernut, Luduș, Miercurea Nirajului, Sângeorgiu de Pădure, Târnăveni, Ungheni, Acățari, Adămuș, Albești, Apold, Ațintiș, Bahnea, Bălăușeri, Bereni, Bogata, Coroisânmărtin, Corunca, Crăciunești, Cristești, Cucerdea, Cuci, Fântânele, Gălești, Gănești, Gheorghe Doja, Ghindari, Iclănzel, Livezeni, Măgherani, Mica, Nadeș, Neaua, Ogra, Pănet, Păsăreni, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sânpaul, Saschiz, Suplac, Vărgata, Vețca, Viișoara, Zagăr;

Se vor semnala : Pe văi și în zonele joase ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m

Poliţiştii amintesc că, în condiţii de ceaţă, este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Se recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Poliţiştii atenţionează că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare.

Şoferii autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone sunt obligaţi să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. Poliţiştii recomandă şi celorlalţi conducători auto să poarte acest echipament, mai ales pe timp de ceaţă.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ceaţă cod galben cod galben ceaţă prognoya meteo
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H