COD GALBEN în mai multe zone din ţară. La munte, este viscol

Meteorologii au emis COD GALBEN DE CEAȚĂ pentru mai multe drumuri din țară. Unde pune probleme șoferilor ceața densă vedeți un pic mai jos. 

04 ian. 2020, 05:35
COD GALBEN în mai multe zone din ţară. La munte, este viscol

COD GALBEN

Valabil de la : 04-01-2020 ora 20:10 până la : 04-01-2020 ora 23:00

In zona : Județul Arad: zona joasă;
Județul Bihor: zona joasă;
Județul Timiş: Sânnicolau Mare, Variaș, Dudeștii Vechi, Lenauheim, Sânandrei, Comloșu Mare, Periam, Satchinez, Orțișoara, Cenad, Teremia Mare, Lovrin, Biled, Sânpetru Mare, Pișchia, Tomnatic, Șandra, Saravale, Gottlob, Pesac;

Se vor semnala : precipitaţii sub formă de ploaie care determină local depunerea de polei

Meteorologii susțin că în aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului care local vor atinge la rafală viteze de 55-65 km/h.

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, sâmbătă dimineaţă, pe mai multe drumuri din judeţele Maramureş, Sălaj, Cluj şi Satu Mare, anunţă Centrul Infotrafic, scrie news.ro. Acestea se află sub Cod galben de ceaţă până la ora 9.00, în timp ce în unele zone din judeţele Alba, Mureş şi Harghita ceaţa va persista până la prânz.

Citește și Iarna face victime! Cel puţin 50 de persoane au murit în urma valului de frig care a cuprins ţara

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, sâmbătă dimineaţă, traficul se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind diminuată pe alocuri sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Alba, Mureş, Harghita, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteza redusă, să evite manevrele periculoase în condiţii de vizibilitate scăzută şi să folosească luminile de ceaţă ale autovehiculelor.

De altfel, meteorologii au emis o atenţionare de tip nowcasting Cod galben de ceaţă, valabilă până la ora 9.00, pentru judeţele Maramureş, Sălaj, Cluj şi Satu Mare. Astfel, se va semnala, local, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri. Totodată, ceaţa pote fi însoţită de depunere de chiciură.

O altă atenţionare Cod galben este valabilă până la ora 11.00, în zona joasă a judeţelor Alba şi Mureş, precum şi în mai multe localităţi din Harghita. Şi acolo va fi ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, dar şi depuneri de chiciură.